Asiatisk Barbecuekyckling
4-5 pers
600 g bröstfiléer av majskyckling
1 ½ msk grillkrydda
2 ½ st vitlöksklyftor
½ st röd chilifrukt
1 ½ msk olivolja
1 st lime (saften, ca ½ dl)
½ dl vatten
½ kruka koriander
Sätt ugnen på 175 grader. Skär filéerna i 3 delar på längden.
Krydda med grillkrydda runt om. Skala och finhacka vitlöken.
Kärna ur och finhacka chilifrukten. Fräs vitlök och chilifrukt i oljan i en kastrull.
Ta av kastrullen från värmen, tillsätt lime och vatten.
Stek kycklingen, eller grilla i grillpanna, så att den får stekyta.
Lägg över den i en ugnssäker form och häll över vitlöks- och chilioljan.
Tillaga kycklingen i ugnen tills den är genomstekt, 8-12 minuter beroende på storlek.
Strö över koriander precis före servering. Vi serverade med rotsaker i ugn, recept hittar du här.
Det lovar jag ska fixa ikväll, tackar!
Äsch, man lever bara en gång :) Ni är välkomna i sommar. haha :)
Ser ju hur gott ut som helst!
Jodå, halsen är förfoppningvis på bättringvägen nu när jag börjat med en ny omgång medicin.
Ha en skön vårdag!
Va bra att jag hittade hit idag! Jag älskar mat och min älskling film, så det var en verkligt bra kombination dethär. Bra film=god mat, i alla fall hemma hos oss! Trevlig kväll!
älskar din/eran blogg bara så du vet! Inspireras rätt ofta från den här bloggen då jag själv har ideé brister! Tack! :D
muuums! Ser otrooligt gott ut!
Oj så himla gott det där såg ut.
Kopierade o sparade receptet.
haha ni påminner lite om Heidi och spencer i the hills!
Tack alla söta... jättekul med kommentarer, man blir så peppad =D Hoppas ni mår bra. KRAM!
Emma: haha jaså? synd att det där paret är så hiiimla fejk bara ;)