Thaigryta
Det här är vad vi åt till middag igår! Vilket superbra recept. Gottigott!
Tack Matplatsen för all härlig inspiration :)
4-6 portioner
3 kycklingfiléer, skurna i tunna små skivor
1 röd paprika
1 gul lök
1 purjolök
smör att steka i
1 burk kokosmjölk
2 dl vispgrädde
1 hönsbuljongtärning
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
en skvätt soja
salt & peppar
1/2 lime (saften)
2 msk mango chutney
2 tsk sambal oelek
Tack Matplatsen för all härlig inspiration :)
4-6 portioner
3 kycklingfiléer, skurna i tunna små skivor
1 röd paprika
1 gul lök
1 purjolök
smör att steka i
1 burk kokosmjölk
2 dl vispgrädde
1 hönsbuljongtärning
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
en skvätt soja
salt & peppar
1/2 lime (saften)
2 msk mango chutney
2 tsk sambal oelek
Stek kyckling och purjolök i smör. Tillsätt lök skuren i båtar och paprikan skuren i små bitar och låt fräsa med en stund. Häll på kokosmjölken och grädden och lös upp buljongtärningen i grytan.
Tillsätt tomatpuré, limesaft, soja, mangochutney, sambal oelek och pressade vitlöksklyftor. Låt puttra tills kycklingen är genomkokt och smaka sen av med salt & peppar.
Kommentarer
Postat av: Jilina - inte som alla andra...Eller?
Fy så gott det där ser ut :P
Postat av: Filibabba
Åh vad gott det ser ut! :D
Trackback