Blueberry Cheesecake

Efter ett tips från Matplatsen så bläddrade vi igår fram en vacker New York Blueberry Cheesecake i Leilas kokbok "A piece of cake". Den var otroligt god, men alldeles för mäktig. Vi är nog mer förtjusta i frozen men den här var absolut ett fint inslag i dagens kalas :-)




300 g digestivekex
150 g osaltat smör
1 dl strösocker
1 dl maizena
2 tsk vaniljsocker
600 g Philadelphia
2.5 dl kesella 10%
3 st ägg
1 dl vispgrädde
200 g vit choklad (gärna med citron/limesmak)
1 1/2-2 dl frysta blåbär

Sätt ugnen på 200 grader, varmluft. Smält smöret.

Krossa kexen i mixer och rör i det smälta smöret.

Packa blandningen hårt en form med löstagbar botten. Grädda botten i 10 minuter och låt den svalna.

Blanda socker, maizena och vaniljsocker i en skål. Häll i kesella och philadelphia och vispa krämigt med en elvisp.

Höj temperaturen i ugnen till 200 grader. Tillsätt äggen och vispa väl. Häll i grädden lite i taget under vispning.

Smält chokladen i ett vattenbad och rör ner den i smeten.

Fyll smeten över kakbotten och strö över bären på toppen. Grädda kakan i 30 minuter. Man kan täcka den med aluminiumfolie när den fått gyllene färg för att den inte ska bli för bränd. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i 30 minuter.
 Låt cheesecaken stå i kyl över natten eller 6-8 timmar för att den ska sätta sig och bli lättare att skiva upp i snygga bitar.



Kommentarer
Postat av: J

Men helvete..... varför var inte jag där och svulla :)

2009-02-02 @ 09:44:06
Postat av: Eve

Den ser lite klumpig ut?! Min blev slääät å fin :)

2009-02-22 @ 11:01:38
Postat av: Ulla

Den ser ju underbart god ut. Skall testa, kan ju vara något till dotterns student!

2009-02-22 @ 19:29:10
URL: http://soderen.myblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Bloggtoppen.se Matbloggstoppen
RSS 2.0