Pasta Piemontese

Fredagsmiddagen bestod av en härlig pasta med fläskfilé och godsaker. Vi använde oss av Mildas 4%-iga matlagningsgrädde, men kom fram till att man nog ska använda vispgrädde för att det ska bli riktigt lyckat ;)



4 port:

300 g fläskfilé eller oxfilé
100 g champinjoner
1 gul lök
smör att steka i
1/2 köttbuljongtärning
2 dl vatten
3 dl vispgrädde
1/2 dl rödvin
1 msk soja
2 vitlöksklyftor
färsk basilika
salt & svartpeppar
riven parmesanost


Hacka löken och skär champinjonerna i kvartar. Stek detta i smöret.
Skär köttet i små bitar och låt det steka med. Häll på vatten & grädde.
Tillsätt köttbuljong, rödvin, soja, pressad vitlök och lite hackad basilika.
Smaka av med salt & peppar och låt puttra en stund.

Koka pastan al dente, gärna penne. Låt den rinna av och rör sen ner den i såsen. Strö rejält med nyriven parmesanost över vid servering. (Matplatsen)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Bloggtoppen.se Matbloggstoppen
RSS 2.0