Provencalsk Kyckling

Efter att ha hittat en provencalsk senap med röd pepparfrukt och vitlök lagade vi till denna härliga kycklingrätt. Det blev en riktigt god smak på såsen och vi glada att det blev en varsin matlåda tills imorgon också. ;)


4 kycklingfiléer
soya och olivolja för pensling av filéerna
citronpeppar
salt

Sås:
3 dl matlagningsgrädde
2 grönsaksbuljontärningar
2 msk provencalsk senap med röd pepparfrukt och vitlök
2 dl lätt creme fraiche


Sätt på potatisen. Skär kycklingfiléerna i mindre filébitar.
Pensla dem med soya och sedan olja, krydda med salt och citronpeppar.
Lägg i en smord ugnsform och stek i ugnen ca 25 min på 225 grader.


Blanda ihop alla ingredienser till såsen i en kastrull och koka upp.
Häll såsen i ugnsformen när kycklingen är klar och ställ in en stund i ugnen igen medans du pressar potatisen.
Servera med pressad potatis och grönsallad.


Kommentarer
Postat av: m

Måste säga mmmmh och tack igen för eran toppenblogg! :D gör mig och smaklökarna glada!

2009-06-04 @ 17:41:45
URL: http://mimmel.blogg.se/
Postat av: bakmammorna

å vilka goda rätter ni lagar!! provencalsk senap låter jättegott- måste försöka få tag på sån!

2009-06-04 @ 22:23:40
URL: http://www.bakmammorna.blogspot.com
Postat av: emma härnqvist/perfektion

åh så mysigt ni ser ut att ha de!

2009-06-04 @ 22:55:06
URL: http://perfektion.blogg.se/
Postat av: Jessica

Provencalsk senap har jag aldrig testat, men det låter riktigt spännande.



Ha en toppenhelg!

2009-06-04 @ 22:55:40
URL: http://hallonblabar.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Bloggtoppen.se Matbloggstoppen
RSS 2.0