Kalops

Denna härliga lördag bjöd på shopping, besök hos familjen och goood kalops.
Nu har vi varit över hos några kompisar och sett på Melodifestivalen!
Hoppas ni haft en trevlig helg ;)



500 g grytbitar
2 st lökar
15 st kryddpepparkorn
4 st lagerblad
4 morötter
ca 2 msk kalvfond
maizenamjöl
2 msk grädde
2 tsk soya
salt & peppar

Bryn köttet i en stekpanna så de får färg runtom. Häll i 1 dl vatten som får suga upp smakerna från köttet, lägg sen över allt i en stor gryta. Häll i tillräckligt med vatten så det täcker köttet. Lägg i kryddpepparkorn och lagerblad.
Dela lökarna i klyftor , skiva morötter och lägg i grytan. Häll i kalvfond.
Låt koka ca 2,5 timmar. Mot slutet häller du i maizena så såsen tjocknar.
Häll i grädde, soya och smaka av med salt och peppar.
Servera med kokt potatis och eventuellt svartvinbärsgele eller lingon.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Bloggtoppen.se Matbloggstoppen
RSS 2.0