Kyckling i jordnötssås

Det blev en supergod söndagsmiddag idag! Jordnötssåsen gick inte av för hackor.. bra smak och lagom syrligt! Inte riktigt som den man köper på restaurang dock, antar att det är för att detta är en betydligt lättare variant. :-)


4-6 pers
4 kycklingfiléer, ca 600 g
2 st äpplen
3 st vitlöksklyftor
2 dl salta jordnötter
2 tsk sambal oleak
4 msk jordnötssmör
rivet skal och saft av ½ lime
1 msk farinsocker
2 dl vatten
5 dl lätt matlagningsgrädde (7%)
2 st hönsbuljongtärningar
1 msk smör
½ tsk salt

Skär kycklingen i strimlor. Kärna ur och strimla äpplena. Skala och hacka vitlöken. Hacka nötterna. Vispa ihop nötter, sambal, jordnötssmör, lime, farin, vatten, grädde och smulad hönsbuljong i en gryta. Låt koka upp.
Bryn kycklingen, lite i taget i smör i en stekpanna. Lägg över i grytan och låt koka några minuter. Smaksätt med salt. Fräs äpple och vitlök och rör ner i grytan.
Servera med kokt ris och wokgrönsaker.

Kommentarer
Postat av: J

neeehj vad gott! Ni måste sluta suktas med all mat sådär.. ;))

2009-03-30 @ 15:05:25
Postat av: Karin

Jag undrar om det skulle fungera att använda messmör istället för jordnötssmör i såsen.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Bloggtoppen.se Matbloggstoppen
RSS 2.0