Smördegsinbakad fläskfilé

Vad skönt det är med lördag! Vi har inte hunnit med så mycket matlagning i veckan, fullt upp minst sagt... men igår blev det en sanslöst GOD smördegsinbakad fläskfilé på landet!! :D

4 pers
1 st fläskfilé
grillkrydda
3 st smördegsplattor
1 stor burk Creme Bonjour Vitlök
1 burk creme fraiche
1 st vitlöksklyfta
3 dl matlagningsgrädde
(1 ägg till pensling)

Skiva fläskfilén, krydda med lite grillkrydda och fräs på båda sidorna i en stekpanna.
Låt kallna.
Kavla ut två smördegsplattor och lägg omlott i botten på en liten ugnsfast form. 
Rör ihop lite mer än hälften av osten med 1,5 dl creme fraiche i en skål. Varva köttbitar med ostcreme på smördegen. Vik upp kanterna på smördegen. Kavla till sist ut den sista plattan, lägg ovanpå - och snygga till så det blir ett fint litet "paket".  Pensla med ägg och ställ in i ugnen 30 min på 200 grader.

Koka ihop en sås på resten av osten, ½ dl creme fraiche och matlagningsgrädden. Pressa i en vitlöksklyfta och smaka av med salt och peppar.
Servera med pressad potatis eller ris och en god sallad.

Kommentarer
Postat av: Kicki

Åååh gud va gott det såg ut. Måste prova detta. Haha det säger jag om allt :)



Ha en bra helg!

2009-05-09 @ 21:24:48
URL: http://youcanthandlethetruth.blogg.se/
Postat av: Cristian

Verkar vara många som satsar på den röda tröjan. Får se om det blir ett köp längre fram! :)



Jag testade Ben&Jerry's glass-affären i Gamla Stan häromdan. Och det var verkligen så att man stannade upp mitt på gatan och ljudligt släppte ut ett "Mmmm". Så gott var det :)

2009-05-10 @ 01:18:47
URL: http://ichris.blogg.se/
Postat av: jessica

vilken storlek på creme bonjour? Det kanske är jag som är trög men i affären finns det både 100 och 200 gram:)

2010-01-10 @ 11:01:09
Postat av: THOMAS

Du är inte alls trög, vi glömmer bort att det finns små också ;) Det är en stor burk som gäller i detta fall!

2010-01-10 @ 11:08:03
URL: http://hososs.blogg.se/
Postat av: BusaBernababy

Well, of course you know that i am going to refer back to the velveeta and rotel, but with a few variations.. first, use Mexican style rotel instead of original, second, add milk to make it creamier. Also, we like to add a little cooked shredded carrots to ours. You can chop them really small if you don't like the texture of the carrots, but make sure you COOK them!!! It won't taste the same uncooked. Also, when you cook the carrots, use alot of butter, salt, and pepper. Hope that helps!!!

http://freeconsumerreviews.org/ageless-male-reviews/
more info
I would read everything first and make your own decision base on what works best for you. If you're gonna use it a lot, it's worth it, but if not, it's not. That's my advice...I've bought and cancel after my research.

2012-07-01 @ 20:55:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Bloggtoppen.se Matbloggstoppen
RSS 2.0