Helstekt Karré I Ugn
Söndagsmiddagen tog lite väl lång tid att göra i helgen men det var det värt!
Vi hade en väldigt stor fläskkarré så den tog nästan 2,5 timme i ugnen..
Men ååh, det blir ju så GOTT!
Lägger upp receptet på såsen inom kort..
Vi hade en väldigt stor fläskkarré så den tog nästan 2,5 timme i ugnen..
Men ååh, det blir ju så GOTT!
Lägger upp receptet på såsen inom kort..
1 bit fläskkarré
katrinplommon och torkade aprikoser
salt & peppar
smör
Skär djupa fickor i köttet och stick ner de torkade frukterna.
Klappa in salt och peppar runt köttet och bryn det hastigt i smör runtom så det blir en stekyta. Stick in en köttermometer på det tjockaste stället och ställ sedan in köttet i ugnen 175 C tills innertemperaturen visar 82 grader. När köttet är klart så vira in det i folie och låt vila ca 15 min innan det skärs upp.
Kommentarer
Postat av: KC
Jag ÄLSKAR karré!! Vad är det för sås då?
Postat av: Anna
Bra tips, det här tänker jag nog göra ikväll =)
Trackback