Helstekt Karré I Ugn

Söndagsmiddagen tog lite väl lång tid att göra i helgen men det var det värt!
Vi hade en väldigt stor fläskkarré så den tog nästan 2,5 timme i ugnen..
Men ååh, det blir ju så GOTT!
Lägger upp receptet på såsen inom kort..


1 bit fläskkarré
katrinplommon och torkade aprikoser
salt & peppar
smör


Skär djupa fickor i köttet och stick ner de torkade frukterna.
Klappa in salt och peppar runt köttet och bryn det hastigt i smör runtom så det blir en stekyta. Stick in en köttermometer på det tjockaste stället och ställ sedan in köttet i ugnen 175 C tills innertemperaturen visar 82 grader. När köttet är klart så vira in det i folie och låt vila ca 15 min innan det skärs upp.


Kommentarer
Postat av: KC

Jag ÄLSKAR karré!! Vad är det för sås då?

2009-11-11 @ 13:07:04
Postat av: Anna

Bra tips, det här tänker jag nog göra ikväll =)

2009-11-13 @ 08:27:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Bloggtoppen.se Matbloggstoppen
RSS 2.0