Vitlökskyckling
Här kommer ett enkelt recept som sköter sig självt i ugnen.
Passar bra så här mot slutet av jobbveckan när energin börjar ta slut. :)
1 st kyckling alt 4 st kycklingfiléer (delade på längden)
salt och svartpeppar
3 st pressade vitlöksklyftor
3 dl vispgrädde
1 dl riven parmesanost
2 st hönsbuljongtärningar
Sätt ugnen på 175 grader. Stycka kycklingen och dra av skinnet. Salta och peppra. Lägg i en ugnsfast form. Pressa vitlök över kycklingbitarna och häll grädde runt om. Strö parmesan över bitarna och var generös. Smula buljongtärningarna i grädden.
Stek kycklingen tills den är klar och inte ett uns rosa inuti cirka 45 minuter. Ös ett par gånger och späd med lite mer grädde eller vatten om det blir torrt.
Allt bra?=)
Ohh, jag som älskar att laga med tycker att ni gör ett jävla bra jobb. Fräscht mat och fina upplägg, det ser ut som ur en kokbok. Gott ser det ut i alla fall.
Ohh, jag som älskar att laga med tycker att ni gör ett jävla bra jobb. Fräscht mat och fina upplägg, det ser ut som ur en kokbok. Gott ser det ut i alla fall.
åå vad detta såg gott ut. har testat flera av era recept=)
tänkte fråga hur du menar med detta recept om man använder färsk kycklingiflé. helsteker jag kycklingen först o sedan stoppar kyckliogen i den färdiga såsen?
Härligt med en blogg med recept. Kika in på min åxå vettja :)