Vitlökskyckling

Här kommer ett enkelt recept som sköter sig självt i ugnen.
Passar bra så här mot slutet av jobbveckan när energin börjar ta slut. :)


1 st kyckling alt 4 st kycklingfiléer (delade på längden)  
salt och svartpeppar 
3 st pressade vitlöksklyftor
3 dl vispgrädde 
1 dl riven parmesanost
2 st hönsbuljongtärningar


Sätt ugnen på 175 grader. Stycka kycklingen och dra av skinnet. Salta och peppra. Lägg i en ugnsfast form. Pressa vitlök över kycklingbitarna och häll grädde runt om. Strö parmesan över bitarna och var generös. Smula buljongtärningarna i grädden.
Stek kycklingen tills den är klar och inte ett uns rosa inuti cirka 45 minuter. Ös ett par gånger och späd med lite mer grädde eller vatten om det blir torrt.


Kommentarer
Postat av: Bella

Allt bra?=)

2009-10-24 @ 12:39:01
URL: http://bbbellas.blogg.se/
Postat av: tk

Ohh, jag som älskar att laga med tycker att ni gör ett jävla bra jobb. Fräscht mat och fina upplägg, det ser ut som ur en kokbok. Gott ser det ut i alla fall.

2009-10-26 @ 19:48:02
URL: http://tulins.blogg.se/
Postat av: tk

Ohh, jag som älskar att laga med tycker att ni gör ett jävla bra jobb. Fräscht mat och fina upplägg, det ser ut som ur en kokbok. Gott ser det ut i alla fall.

2009-10-26 @ 19:48:03
URL: http://tulins.blogg.se/
Postat av: kajsa

åå vad detta såg gott ut. har testat flera av era recept=)

tänkte fråga hur du menar med detta recept om man använder färsk kycklingiflé. helsteker jag kycklingen först o sedan stoppar kyckliogen i den färdiga såsen?

2009-10-26 @ 22:32:41
Postat av: Annelie

Härligt med en blogg med recept. Kika in på min åxå vettja :)

2009-11-08 @ 12:12:02
URL: http://anneliea1.bloggplatsen.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Bloggtoppen.se Matbloggstoppen
RSS 2.0