Djävulskyckling
Enda minuset var nog att det tog ca 3 timmar innan maten blev klar.
1 st kyckling, ca 1500g eller 4-5 kycklingfiléer
1 dl olivolja
0,5 dl citronsaft
3 st hackade vitlöksklyftor
1 st röd chilifrukt, urkärnad och finhackad
2 st schalottenlökar, finhackade
3 msk persilja, hackad
50 gram smör, rumsvarmt
flingsalt & svartpeppar
Dela kycklingen längs med bröstbenet så det blir två halvor. Lägg dem i en form.
Blanda olivolja, pressad citron, vitlök och chili med 2 tsk flingsalt och generöst med nymalen peppar. Häll marinaden över kycklingen och gnid in den. Täck över med plastfolie. Låt marinera i kylen i minst en timme eller över natten. Vänd då och då.
Blanda schalottenlök och persilja med smöret och en nypa salt.
Sätt ugnen på 250 grader grill och ställ in kycklingen under grillelementet med skinnsidan upp.
Grilla tills skinnet fått lite färg och blivit krispigt. Vänd och grilla undersidan lika länge.
Sänk värmen till 175 grader. Gnid in det smaksatta smöret runt kycklingen och placera den i mitten av ugnen.
Salta och peppra och stek i ugnen ca 50 minuter tills klar vätska rinner ut när du skär snitt i lårets tjockaste del. Innertemperaturen ska vara 82 grader.
Vilka underbara recept du delar med dig av. Kul med en sån sida.
Vilken härlig blogg med massa smarriga recept! Det behövs i dagens vardagsstress. Den där kycklingen ska jag definitivt prova laga någon dag! Tack för tipset och hoppas ni har en mysig onsdagskväll. Kram, M.
Hej!
Vilken fin blogg du har! blir så inspirerad av alla härliga recept. Älskar att laga mat och lägger själv upp massa recept, tester
på produkter osv, men jag bloggar även om inredning och guldkornen i vardagen;=)
Hit återvänder jag mer än gärna! Trevlig helg...nu vankas hemgjord pizza med massa italienska tillbehör och pannacotta i olika lager, mums!
/Erica
Jag råkade snubbla in på din sida av en ren slump och jag har läst några av dina blogginlägg - det märks att du gillar att blogga :D