Hel kyckling i ugn
Söndag igen... Den här veckan avslutades med en helt fantastisk middag.
Vi köpte en stor ugnsklar gårdskyckling från Kronfågeln.
Efter nära 2 timmar i ugnen (170 grader) så var den färdig och det var såå fantastiskt gott. Det var helt klart värt väntetiden fastän magarna kurrade ordentligt mot slutet.
Till kycklingen serverades klyftpotatis, svartvinbärsgelé och en god sås som vi gjorde på spadet från kycklingen, grädde, lite soya och mjöl.
Klyftpotatis
Potatisen putsade vi, skar i klyftor och la ner i en plastpåse.
Hällde i lite olivolja, saltade och blandade runt allt.
Efter 30-40 minuter på 225 grader får man riktigt krispiga och goda klyftpotatisar. Hemligheten är att lägga dem med skalsidan neråt så toppen är upp!
När de var klara strödde vi över lite timjan och halvssalt.
det så døds godt ut :O
Oh så gott!
fett fin blogg ! kika gärna in min blogg:
http://elsawinge.blogg.se :D ^^
Oh jisses det såg gott ut!
Ja, Maria Montazami är ju så urgullig så man vill bara krama om henne! :)
Åh, det är farligt att gå in på eran blogg och se allt smarrigt ni lagar ;) En annan sitter här med en shake bara :P
Hoppas ni har det fint! :D
MmmmMmMMMMmmm....
nammm :3
åå det såg gott ut!! helt klart värt väntan!! =)
åh det där såg riktigt gott ut ! :)
ser väldigt gott ut
ååh, nu blev jag hungrig :D:D:D