Krämig potatisgratäng
Här är receptet på den krämiga potatisgratängen där potatisen skulle koka mjuk i grädde innan ugnsgratineringen.
2 kg potatis, mjölig, t.ex. King Edward
5 dl mjölk (3 %)
5 dl vispgrädde
1 st lök, skalad
3 st vitlöksklyftor, finhackade
1 msk salt
50 g osaltat smör
Värm ugnen till 240 grader.
Skala potatisen och skär den i centimetertjocka skivor. Lägg dem i en stor kastrull med mjölk, grädde, lök, vitlök och salt.
Låt koka upp och sen sjuda eller småkoka tills potatisen är nästan mjuk. Rör om ofta.
Smöra en form (ungefär 37 x 30 cm). Häll ner potatiskoket i den.
Klicka på resten av smöret och gratinera i ugnen i 15 minuter eller tills gratängen börjar bubbla och har fått fin färg. Ta ut den ur ugnen, låt stå i 10-20 minuter innan den serveras.
det verkar gott :)
gud vilken fin blogg ! (:
hare bra (:
Ser jätte gott ut. =) Jag ska följa er på bloglovin så får man bra tips att göra =)
Söt blogg:)
Jag skulle bli jätteglad om du röstade på min norrlandsbild!:)
http://norrlandsbilden.norrmejerier.se/tavlingsbidrag/klara-fardiga-bada
Elsker fløtepoteter!! :D
Den här var hur god som helst ! :D