Happy Friday!

Vad vore en fredag utan tacos? Ikväll blev det favoriten mini-tubs...
och till efterrätt blir det en av världens godaste glassar.
Nu ser vi fram emot en riktigt härlig helg, lite skridskor kanske :D Må så gott!


Häagen-Dazs Strawberries & Cream
Fantastisk gräddglass fylld med massa jordgubbar, smakar sommar helt enkelt.



Boeuf Bourguignon

Det här är verkligen gott att mysa med i vintermörkret. Väldoftande och välsmakande. Skulle nästan kunna äta grytor varje dag till middag!




8-10 portioner
1,5 kg nötkött eller högrev 
2 msk rapsolja 
2 st morötter 
2 st gula lökar 
1,5 tsk salt 
2 krm svartpeppar 
3 msk vetemjöl 
6 dl rött vin 
5 dl köttbuljong 
2 msk tomatpuré  
½ tsk timjan 
1 st lagerblad 
3 st vitlöksklyftor 
20 st steklök 
400 gram små champinjoner 
2 st paket bacon  

Skär köttet i 2–3 cm stora tärningar. Bryn det i omgångar i en stekpanna och lägg över i en rymlig gryta.
Skär morötterna i skivor, inte alltför tunna, och skiva också löken. Fräs dem lätt och lägg över i grytan. Salta och peppra.
Pudra över mjölet och rör om under uppvärmning så att mjölet fördelar sig jämnt.
Häll på vin och buljong så att det täcker. Tillsätt tomatpuré, timjan och lagerblad. Pressa i vitlöksklyftorna och koka upp grytan under omrörning.
Låt grytan småputtra tills köttet är mört, ca 1 1/2 timme.
Skala under tiden smålökarna. Fräs dem i smör, häll på en skvätt vatten och koka dem mjuka.
Dela champinjonerna om de är stora och bryn dem. Klipp baconet i strimlor och bryn det lätt.
Lägg i smålökar, svamp och bacon och sjud några minuter. Smaka av om det behövs mer salt och peppar. Servera med valfritt tillbehör.


Film - Johan Falk

Vi har under hösten roat oss med att se alla Johan Falk filmerna!
GSI - Vapenbröder - National target - Leo Gaut - Operation näktergal - De fredlösa.
GSI har premiär på TV4 kl. 21.00 imorgon, söndag, den borde ni se!

Efter fem år som polis på Europol i Haag flyttar Johan Falk tillbaka till sin hemstad Göteborg. Han har fått en tjänst på en framgångsrik liten specialenhet, GSI – Gruppen för Särskilda Insatser, som punktmarkerar den grova organiserade brottsligheten. Men hur kommer det sig att denna lilla specialstyrka uppnår sådana förvånansvärda resultat där andra enheter fullständigt misslyckas? Långsamt öppnas Johans ögon för en värld han inte trodde fanns..

Rekomenderas varmt! Alla filmerna var riktigt bra och spännande. Slår både Beck och Wallander. Betyg (1-5) 4


Lövbiffrullader

Man blir väldigt dagblind såhär efter jul och en massa ledighet..
Idag känns det som måndag men det är ju redan torsdag!
Känns härligt att det snart är helg igen.. och vi ska på kalas.
Igår lagade vi lövbiffrullader fyllda med vitlöksost till middag, receptet kommer här!


ca 4 portioner
6 skivor lövbiff
1 stor burk Crème Bonjour Vitlök
salt & peppar
grillkrydda
Sås
½ stor burk Crème Bonjour Vitlök (eller en liten rund)
1 burk Creme fraiche
1 dl vatten alt. mjölk
salt & peppar

Salta, peppra och strö över grillkrydda på båda sidorna av köttbitarna.
Lägg en avlång klick ost på ena kortsidan och rulla ihop. Stick igenom en tandpetare så håller rullarna ihop bättre.
Stek i smör på medelvärme i några minuter tills rulladerna är klara. Lägg dem åt sidan på en tallrik medan du gör såsen.
Lägg i en klick smör i stekpannan och smält ner vitlöksosten. Blanda ner creme fraiche och låt puttra upp. Späd med vatten eller mjölk och smaka av med salt och peppar. Lägg ner rulladerna i såsen och servera sedan med kroketter eller liknande och en god sallad.

Dumlemousse

Herregud vilken god nyårsdessert vi gjorde, herregud...
Ljuvlig dumlemousse med krossade nötter!!




4 port
1 påse dumlekolor
3 dl vispgrädde

Klipp dumlekolorna i bitar och lägg i en bunke. Värm grädden i en kastrull. När den börjar koka så häll den över dumlebitarna och rör tills allt har smält. In i kylen över natten.
Dagen efter tar ni fram smeten innan servering och vispar med elvisp till önskad konsistens,

Lägg upp i portionsglas och servera med krossade nötter eller hallon (eller både och).

~ ~ ~

Nötbräck:
4 msk strösocker
2 msk smör
en rejäl näve blandade nötter (tex mandel, hasselnötter och pekannötter)

Lägg socker, smör och nötter i en stekpanna på medelvärme. Rör försiktigt då och då. När sockret smält och börjar bli brunt så häll ut nötblandningen på bakpapper och låt svalna. Krossa det sedan grovt med kniv. Matplatsen



Bloggtoppen.se Matbloggstoppen
RSS 2.0