Paneng Gai

Idag kom vi hem tidigt och lagade en riktigt god Paneng Gai. Om ni tycker om den här thailändska rätten så är det detta recept ni ska göra, helt klart :)



4 pers
4 kycklingfiléer
1 purjolök
2 bitar konserverat citrongräs
2 msk röd currypasta
2 msk asiatisk fisksås
1 burk kokosmjölk  (400 ml)
2 msk socker

Skär kycklingen i cm-tjocka strimlor och stek dem i en het lätt oljad panna. Rör ner currypasten och låt fräsa i någon minut.
Skär bort den gröna delen på purjolöken och skiva resten tunt.
Bulta ut citrongräsbitarna (då avger de mer smak).
Tillsätt purjolök, fisksås, citrongräs, kokosmjölk och socker. Sjud på låg värme i 3-4 minuter.
För hetare mat, tillsätt mer currypaste. Servera med ris och sallad.


Daimpaj

Daim + paj kanske låter lite annorlunda men jisses vad gott det här var!
Det blir ju väldigt sött men efterrätter ska ju vara söta :)


Följ gärna vår blogg med bloglovin!



Pajskal:
2 ½ dl vetemjöl
2 msk socker
100 g smör
1 äggula
Fyllning:
2 ägg
1 ½ dl farinsocker
1 dl sirap
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
100 g smält smör
1 dubbeldaim

Sätt ugnen på 150 grader. Hacka ihop mjöl, socker, smör och äggula och arbeta ihop till en deg. Tryck ut i en form, ca 24 cm i diameter, gärna en löstagbar kant. Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
Vispa under tiden ihop ägg, farinsocker, sirap, vaniljsocker och salt. Vispa i smöret och häll smeten i pajskalet. Grädda i nedre delen av ugnen i 40 minuter.
Hacka daimen och strö över den nygräddade pajen. Låt kallna.
Servera med en klick lättvispad grädde. Recept Hallon & Blåbär

Chicken Korma

WOW! Vi är kanske inte de större entusiasterna av indisk mat men dagens middag blev riktigt lyckad.
Vi vågar lova att det smakar minst lika gott som på restaurang ;)
Väldigt många ingredienser, vi vet... MEN det är det värt, laga det här!!


1 kg kycklingfiléer + smör eller olja att steka dem i
2 stora gula lökar
6 klyftor vitlök
2 dl mald mandel
1 dl riven färsk ingefära
1 kycklingbuljongtärning
1 dl matolja
1 tsk mald kanel
2 msk mald koriander
2 tsk gurkmeja
2 tsk mald spiskummin
2 tsk mald kardemumma
1 tsk cayennepeppar
1 dl sultanrussin
3 dl matlagningsyoghurt
1 dl grädde
2 dl kokosmjölk (ev mer att späda med)
3 msk citronsaft
3 msk socker
1 tsk salt


Skär kycklingen i bitar, ca 3 x 3 cm (inte för små!) Bryn dem runt om i stekpanna. Häll oljan i en kastrull/gryta och häll i alla torra kryddor och låt dem fräsa en stund. Hacka löken smått eller kör den i matberederare. Riv ingefäran och pressa vitlöken. Tillsätt detta i grytan.

Mal mandeln smått och häll ner den. Tillsätt grädde, yoghurt och kokosmjölk. Smula ner buljongtärningen, tillsätt citronsaft och socker. Lägg i kycklingbitarna och russin. Låt koka minst 1 timma (på medelvärme) så köttet blir mört och gott!! Smaka av med mer salt och socker, och späd med mer kokosmjölk, grädde eller vatten om det blir för tjockt.

Vi serverade med fullkornsris och naanbröd. Tack Matplatsen för receptet..


Film - Up In The Air

Ryan Bingham tillbringar större delen av sitt liv på resande fot för ett konsultföretag som tar hand om nedskärningar på andra företag. Han har ett mål i livet, att nå till en viss enorm resesträcka i American Airlines bonusprogram. Två olika kvinnor och ett bröllop får honom dock att fundera över sitt livsval och sina prioriteringar.

Bra regissör och väldigt bra skådisar! En helt ok dramakomedi, bitvis riktigt bra... vi hade svårt att sätta betyg på den då vi velade mellan 3 och 4. Men den är trots allt en (svag) 4:a, värd att se.
Betyg (1-5) 4


Småplock

Ikväll blir det ingen middag, det blir småplock och tokmys framför filmen
Up In The Air. Recension kommer inom kort.
Räkor, bläckfiskringar, oliver och fetaost, salami, brieost, päron och digestive.
MUMS!
Tips: Skär bort kanterna från formbröd-skivor och dela dem på mitten. Stek snabbt i smör i en stekpanna till de blir fint gyllenbruna. Man får grymt goda brödbitar att ha som tilltugg... salta och krispiga. (snåla inte med smöret...)



American Style Pancake Mix

Hittade sjukt roliga saker på CityGross häromdagen. Matvaror, efterrätter och godis från USA... köpte lite allt möjligt bara för att det är så kul att testa :D
En färdig mix till sånna där härligt tjocka pannkakor fick förgylla söndagsfrukosten! Serverades såklart med Pancake Syrup och lite glass.




Tagliatelle Med Vitlöksdoftande Fläskfilé I Senapsås

Gårdagens middag - Tagliatelle med vitlöksdoftande fläskfilé i senapsås.
Väldigt gott faktiskt... men vi gillar ju allt som har med vitlök att göra. :P



500 g fläskfilé
240 g tagliatelle 
10 st champinjoner 
2 msk Touch of Taste Oxfond med Rödvin 
2 dl mellangrädde 
2 dl vatten 
2 msk fransk senap 
2 st vitlöksklyftor
1 msk finhackad gräslök

Skiva svamp och fräs i matfett.
Skär fläskfilén i bitar och bryn i stekpanna med hög kant. Pressa över vitlök och lägg i svampen.
Rör ihop grädde, vatten, fond och senap och häll över köttet.
Låt såsen koka ihop. Blanda ner gräslöken i såsen.

Film - City Island

Drama om fängelsevakten Vince i New York som får problem när det visar sig att den nyanlända fången Tony är hans egen son som han övergav innan sitt nuvarande äktenskap. Vince bestämmer sig för att ta ansvar för Tony och tar med honom hem till sin familj utan att avslöja deras koppling.

Varm och trevlig film med Andy Garcia i huvudrollen. Den var riktigt underhållande och hade många komiska inslag, måste ses! Betyg (1-5) 4


Flygande Jakob

Vi hade verkligen delade åsikter om den här rätten men så kan det ju vara ibland! ...men för att vara just Flygande Jakob så var detta ett VÄLDIGT bra recept! :thumbup:


4 kycklingfiléer
smör att steka i
salt & peppar
3 mogna bananer
1 pkt bacon
4 dl vispgrädde
1 dl chilisås
jordnötter 


Skär kycklingfiléerna i små bitar och stek dem i smör. Salta & peppra. Lägg över dem i en ugnsform. Klipp baconen i bitar och stek dem knapriga. Häll dem över kycklingen. Skiva bananerna och lägg på dem. Vispa grädden ganska fast och rör ner chilisåsen. Bred detta överst i ugnsformen.
Grädda i 200 C ca 20 min. Strö över cashewnötterna vid servering.



Bloggtoppen.se Matbloggstoppen
RSS 2.0