Paneng Gai
Idag kom vi hem tidigt och lagade en riktigt god Paneng Gai. Om ni tycker om den här thailändska rätten så är det detta recept ni ska göra, helt klart :)
4 pers
4 kycklingfiléer
1 purjolök
2 bitar konserverat citrongräs
2 msk röd currypasta
2 msk asiatisk fisksås
1 burk kokosmjölk (400 ml)
2 msk socker
Skär kycklingen i cm-tjocka strimlor och stek dem i en het lätt oljad panna. Rör ner currypasten och låt fräsa i någon minut.
Skär bort den gröna delen på purjolöken och skiva resten tunt.
Bulta ut citrongräsbitarna (då avger de mer smak).
Tillsätt purjolök, fisksås, citrongräs, kokosmjölk och socker. Sjud på låg värme i 3-4 minuter.
För hetare mat, tillsätt mer currypaste. Servera med ris och sallad.
Daimpaj
Det blir ju väldigt sött men efterrätter ska ju vara söta :)
Följ gärna vår blogg med bloglovin!
2 ½ dl vetemjöl
Chicken Korma
Vi vågar lova att det smakar minst lika gott som på restaurang ;)
Väldigt många ingredienser, vi vet... MEN det är det värt, laga det här!!
1 kg kycklingfiléer + smör eller olja att steka dem i
2 stora gula lökar
6 klyftor vitlök
2 dl mald mandel
1 dl riven färsk ingefära
1 kycklingbuljongtärning
1 dl matolja
1 tsk mald kanel
2 msk mald koriander
2 tsk gurkmeja
2 tsk mald spiskummin
2 tsk mald kardemumma
1 tsk cayennepeppar
1 dl sultanrussin
3 dl matlagningsyoghurt
1 dl grädde
2 dl kokosmjölk (ev mer att späda med)
3 msk citronsaft
3 msk socker
1 tsk salt
Skär kycklingen i bitar, ca 3 x 3 cm (inte för små!) Bryn dem runt om i stekpanna. Häll oljan i en kastrull/gryta och häll i alla torra kryddor och låt dem fräsa en stund. Hacka löken smått eller kör den i matberederare. Riv ingefäran och pressa vitlöken. Tillsätt detta i grytan.
Mal mandeln smått och häll ner den. Tillsätt grädde, yoghurt och kokosmjölk. Smula ner buljongtärningen, tillsätt citronsaft och socker. Lägg i kycklingbitarna och russin. Låt koka minst 1 timma (på medelvärme) så köttet blir mört och gott!! Smaka av med mer salt och socker, och späd med mer kokosmjölk, grädde eller vatten om det blir för tjockt.
Vi serverade med fullkornsris och naanbröd. Tack Matplatsen för receptet..
Film - Up In The Air
Bra regissör och väldigt bra skådisar! En helt ok dramakomedi, bitvis riktigt bra... vi hade svårt att sätta betyg på den då vi velade mellan 3 och 4. Men den är trots allt en (svag) 4:a, värd att se.
Betyg (1-5) 4
Småplock
Up In The Air. Recension kommer inom kort.
Räkor, bläckfiskringar, oliver och fetaost, salami, brieost, päron och digestive.
MUMS!
Tips: Skär bort kanterna från formbröd-skivor och dela dem på mitten. Stek snabbt i smör i en stekpanna till de blir fint gyllenbruna. Man får grymt goda brödbitar att ha som tilltugg... salta och krispiga. (snåla inte med smöret...)
American Style Pancake Mix
En färdig mix till sånna där härligt tjocka pannkakor fick förgylla söndagsfrukosten! Serverades såklart med Pancake Syrup och lite glass.
Tagliatelle Med Vitlöksdoftande Fläskfilé I Senapsås
Väldigt gott faktiskt... men vi gillar ju allt som har med vitlök att göra. :P
500 g fläskfilé
240 g tagliatelle
10 st champinjoner
2 msk Touch of Taste Oxfond med Rödvin
2 dl mellangrädde
2 dl vatten
2 msk fransk senap
2 st vitlöksklyftor
1 msk finhackad gräslök
Skiva svamp och fräs i matfett.
Skär fläskfilén i bitar och bryn i stekpanna med hög kant. Pressa över vitlök och lägg i svampen.
Rör ihop grädde, vatten, fond och senap och häll över köttet.
Låt såsen koka ihop. Blanda ner gräslöken i såsen.
Film - City Island
Varm och trevlig film med Andy Garcia i huvudrollen. Den var riktigt underhållande och hade många komiska inslag, måste ses! Betyg (1-5) 4
Flygande Jakob
4 kycklingfiléer
smör att steka i
salt & peppar
3 mogna bananer
1 pkt bacon
4 dl vispgrädde
1 dl chilisås
jordnötter
Skär kycklingfiléerna i små bitar och stek dem i smör. Salta & peppra. Lägg över dem i en ugnsform. Klipp baconen i bitar och stek dem knapriga. Häll dem över kycklingen. Skiva bananerna och lägg på dem. Vispa grädden ganska fast och rör ner chilisåsen. Bred detta överst i ugnsformen.
Grädda i 200 C ca 20 min. Strö över cashewnötterna vid servering.