Paneng Gai

Idag kom vi hem tidigt och lagade en riktigt god Paneng Gai. Om ni tycker om den här thailändska rätten så är det detta recept ni ska göra, helt klart :)



4 pers
4 kycklingfiléer
1 purjolök
2 bitar konserverat citrongräs
2 msk röd currypasta
2 msk asiatisk fisksås
1 burk kokosmjölk  (400 ml)
2 msk socker

Skär kycklingen i cm-tjocka strimlor och stek dem i en het lätt oljad panna. Rör ner currypasten och låt fräsa i någon minut.
Skär bort den gröna delen på purjolöken och skiva resten tunt.
Bulta ut citrongräsbitarna (då avger de mer smak).
Tillsätt purjolök, fisksås, citrongräs, kokosmjölk och socker. Sjud på låg värme i 3-4 minuter.
För hetare mat, tillsätt mer currypaste. Servera med ris och sallad.


Kommentarer
Postat av: Marica ☆ Mizca ☆ Rödebäck

Det lät riktigt gott.. men hittar man asiatisk fisksås på ICA ?

2010-04-01 @ 13:20:54
URL: http://rodeback.blogg.se/
Postat av: THOMAS & CAMILLA

Japp, det ska man göra. Vi hittade den på Ica Maxi, bland allt annat sånt där utländskt kraffs :)

2010-04-01 @ 13:35:40
URL: http://hososs.blogg.se/
Postat av: Filibabba

Det där ska jag testa! Låter supergott :)

2010-04-01 @ 20:27:05
URL: http://filibabba.blogg.se/
Postat av: Isabelle

Jätte gott, slängde även i konserverade vattenkastanjer och bambuskott :)

2011-03-29 @ 13:52:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Bloggtoppen.se Matbloggstoppen
RSS 2.0