Paneng Gai
Idag kom vi hem tidigt och lagade en riktigt god Paneng Gai. Om ni tycker om den här thailändska rätten så är det detta recept ni ska göra, helt klart :)
4 pers
4 kycklingfiléer
1 purjolök
2 bitar konserverat citrongräs
2 msk röd currypasta
2 msk asiatisk fisksås
1 burk kokosmjölk (400 ml)
2 msk socker
Skär kycklingen i cm-tjocka strimlor och stek dem i en het lätt oljad panna. Rör ner currypasten och låt fräsa i någon minut.
Skär bort den gröna delen på purjolöken och skiva resten tunt.
Bulta ut citrongräsbitarna (då avger de mer smak).
Tillsätt purjolök, fisksås, citrongräs, kokosmjölk och socker. Sjud på låg värme i 3-4 minuter.
För hetare mat, tillsätt mer currypaste. Servera med ris och sallad.
Det lät riktigt gott.. men hittar man asiatisk fisksås på ICA ?
Japp, det ska man göra. Vi hittade den på Ica Maxi, bland allt annat sånt där utländskt kraffs :)
Det där ska jag testa! Låter supergott :)
Jätte gott, slängde även i konserverade vattenkastanjer och bambuskott :)