Lemoncurd
Vaknade med tuppen i morse och bestämde oss för att det var dags att koka lite smarrig Lemoncurd igen.
Den här älskade citronkrämen är god som fyllning i tårtor och kakor eller att bre på scones eller rostat bröd. Friskt, syrligt och sött på samma gång!
3 st citroner
1.5 dl strösocker
50 g smör
2 msk majsstärkelse
2 st ägg
2 st äggulor
Tvätta citronerna noga och torka dem med lite papper.
Riv skalet från de tre citronerna i en kastrull och häll i saften från två av dem.
Vispa ner strösocker och smör och låt det koka upp.
Sila sedan av vätskan.
Blanda ut maizenan med saften från den tredje citronen och rör ner detta i vätskan.
Vispa samman äggen och rör ner dem i vätskan.
Ställ tillbaka på spisen och sjud tills krämen tjocknar.
Häll över i en ren skål och låt krämen svalna.
Den här älskade citronkrämen är god som fyllning i tårtor och kakor eller att bre på scones eller rostat bröd. Friskt, syrligt och sött på samma gång!
3 st citroner
1.5 dl strösocker
50 g smör
2 msk majsstärkelse
2 st ägg
2 st äggulor
Tvätta citronerna noga och torka dem med lite papper.
Riv skalet från de tre citronerna i en kastrull och häll i saften från två av dem.
Vispa ner strösocker och smör och låt det koka upp.
Sila sedan av vätskan.
Blanda ut maizenan med saften från den tredje citronen och rör ner detta i vätskan.
Vispa samman äggen och rör ner dem i vätskan.
Ställ tillbaka på spisen och sjud tills krämen tjocknar.
Häll över i en ren skål och låt krämen svalna.
Kommentarer
Postat av: Emelie Eriksson
Hej!
Gillar din blogg, älskar tips om man :)
kolla gärna in på min :)
www.eriksssonemeliee.blogg.se
Postat av: krillan
cool blogg!!<3
Postat av: Mikaela
På rostat bröd är det ju helt sjukt underbart!
Trackback