Film - City Of Ember

City Of Ember är baserad på en känd fantasybok med samma namn.
I flera hundra år har invånarna i staden Ember levt i en värld under jord. Det enda ljus de har kommer från massvis med lampor, som drivs med el från en stor generator. Men Embers en gång så kraftfulla generator håller på att sluta fungera och två ungdomar bestämmer sig för att försöka ta reda på om det finns någonting utanför deras stad.

Filmen var oväntat spännande, man undrar hela tiden hur den kommer att sluta. Tror dock inte att den passar alla men vi ger betyget (1-10): 7 


Skurna chokladkakor

Just nu bakas det för fulla muggar här hemma, det är dags för födelsedagskalas på söndag! Här kommer ett tips på supergoda chokladkakor.
De är lätta att baka också!




200 g smör
2,5 dl socker
5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 msk vanilj
1 ägg

Garnering:
1 ägg
pärlsocker

Blanda alla ingredienser till en smidig deg. Dela upp degen i 6 lika stora bitar och forma sedan bitarna till rullar. Lägg rullarna på bakplåtspapper och platta till dem lite. Pensla med ägg och strö över pärlsocker.
Längderna gräddas i mitten av ungen, 15 minuter i 200 grader.
Skär till 2 cm breda kakor medans de fortfarande är varma.

Film - XIII - The Conspiracy

Det här är en miniserie i två delar som handlar om ett nervpirrande spel mellan högt uppsatta människor i USA.
USAs första kvinnliga president blir skjuten till döds medans hon håller tal och en intensiv jakt på gärningsmannen sätter igång.
Tre veckor senare dyker en skadad man med minnesförlust upp.
Den enda ledtråden man hittar är en tatuering av talet "XIII" på hans hals och underrättelsetjänsten tror att det är han som ligger bakom mordet. Han måste nu fly men det går snart upp för XIII att han är ovanligt duktig på att döda och undvika fara. Har underrättelsetjänsten rätt ändå?

Den här va riktigt spännannde, det är precis sånt här man vill se!! Vi blev lite besvikna på slutet och hoppades på en uppföljare (men än så länge har vi inte sett någonting om det), rekomenderar den varmt. Vi ger den följande betyg (1-10): 8


Kycklingsallad

Idag hade vi inte så mycket tid till matlagning och då vi ska försöka vara lite nyttigare (ibland) ;) så bestämde vi oss för en kycklingsallad! Det finns ju så mycket bra alternativ, som 3% fetaost från Apetina och den grekiska yoghurten från Felix som också endast innehåller 3% fett. Gott!



(alltid lika gott med vitlöksbröd också)

Köttfärsgryta

Oj så gott! Köttfärsgrytan vi åt till middag kommer absolut att lagas många fler gånger. Det var nästan svårt att sluta äta trots att man var mätt :)



500 g köttfärs
2 burkar cremefraiche paprika chili
1/2 dl chunky salsa
1 tomat i bitar
1/2 rödlök hackad
1/2 paket fryst majs
1 dl vatten
1 msk soja


Stek köttfärsen och ös på allt det andra. Låt puttra en stund tills tomaterna och löken mjuknat. Smaka av med salt och lite lite socker. (Matplatsen)


Pollykaka

I helgen bakades en Pollykaka till en kompis som fyllde år och den gjorde succé! Vi gillar verkligen Polly och kakan blev seg och jättegod.


3 ägg
2 dl socker
200 g Marabou mörk choklad
100 g smör
½ dl vetemjöl
1 påse Polly (vi valde den röda påsen)

Vispa ägg och socker poröst. Smält smöret och lägg i chokladen och rör tills den också smält. Blanda ner mjölet i äggsmeten och tillsätt sen chokladblandningen (rör om väl) och i med Pollyn.

Häll smeten i en form med avtagbara kanter (fäst gärna ett bakplåtspapper i botten så går det superlätt att få ur kakan sen). Grädda i 175 grader, ca 25 min (kakan ska vara kladdig). Servera gärna ljummen med vispad grädde.


Inlindad kycklingfilé

Ikväll blev det baconinlindad kycklingfilé med ris, kokt broccoli och sås till middag.
Kycklingen blev jättegod men vi tyckte att såsen smakade lite för mycket vinäger..



Ingredienser (4 port)

4 st kycklingfiléer

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

2 tsk oregano

8 små skivor bacon alt parmaskinka

2 dl grädde

2 msk balsamvinäger

1 msk konc kycklingfond

2 pressade vitlöksklyftor

Sätt ugnen på 225°. Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano. Bryn den i smör i en stekpanna. Linda skivorna runt kycklingen och lägg i en ugnssäker form. Stek i mitten av ugnen ca 20 minuter, vänd gärna på kycklingen efter halva tiden.
Koka ihop grädde, vinäger, fond och vitlök. Strö över lite oregano, salt och peppar.


Film - Donkey Punch

FIlmen Donkey Punch handlar om sju ungdomar som möts på en klubb och bestämmer sig för att fortsätta festandet till havs, ombord på en lyxyacht. Men det hela urartar snabbt till en våldsam kamp om liv och död.

Det här var en otäck film med en handling som gick överstyr. Rekomenderar den inte och den får följande betyg (1-10): 3



Fläskfilé med Crisscuts

Till söndagslunch stekte vi på några fläskfiléskivor. Till dessa serverades Crisscuts, som vi kan rekommendera till er som är lite trötta på pommes eller liksom vi bara vill variera lite. De var en hit med sin grillkryddning. Bearnaisen fick vara med på ett hörn också..


Tortillatårta

Äntligen lördag! Som ni kanske redan har märkt så gillar vi verkligen tex mex..
Idag lagade vi en Tortillatårta och den blev sååå god :-)




En tårta räcker till 4 personer


4 st tortillabröd
2 st kycklingfiléer
1 st gul lök
1/2 stor purjolök
100 g champinjoner
smör att steka i
1,5 msk jalapeños, hackade
1/2 burk Thick´n Chunky Salsa
100 gram philadelphiaost
15 st svarta oliver
1-2 dl riven ost


Sätt ugnen på 225°C. Skär kycklingfiléerna i små tärningar, tärna löken, strimla purjolök och skiva champinjonerna. Stek kycklingen i smör. Tillsätt lök och champinjoner och låt fräsa. Blanda ner jalapeños, salsa och philadelphiaost.
Smaka av med lite salt & peppar.

Lägg tortillabröden med fyllning emellan (som en tårta) på en plåt med bakplåtspapper. Täck även det översta lagret med fyllning. Garnera med oliver och strö osten över. Gratinera ca 15 min i ugnen tills tårtan blivit genomvarm och osten fått fin färg. Servera med sallad och guacamole.


Pasta Piemontese

Fredagsmiddagen bestod av en härlig pasta med fläskfilé och godsaker. Vi använde oss av Mildas 4%-iga matlagningsgrädde, men kom fram till att man nog ska använda vispgrädde för att det ska bli riktigt lyckat ;)



4 port:

300 g fläskfilé eller oxfilé
100 g champinjoner
1 gul lök
smör att steka i
1/2 köttbuljongtärning
2 dl vatten
3 dl vispgrädde
1/2 dl rödvin
1 msk soja
2 vitlöksklyftor
färsk basilika
salt & svartpeppar
riven parmesanost


Hacka löken och skär champinjonerna i kvartar. Stek detta i smöret.
Skär köttet i små bitar och låt det steka med. Häll på vatten & grädde.
Tillsätt köttbuljong, rödvin, soja, pressad vitlök och lite hackad basilika.
Smaka av med salt & peppar och låt puttra en stund.

Koka pastan al dente, gärna penne. Låt den rinna av och rör sen ner den i såsen. Strö rejält med nyriven parmesanost över vid servering. (Matplatsen)


Film - 100 Feet

Idag var det filmkväll hemma hos några kompisar, det blev skräckisen 100 Feet.
Den handlar om Marnie som dödar sin våldsamma man i självförsvar och straffet efter fängelsevistelsen blir husarrest. Under tiden börjar underliga saker inträffa i huset och det visar sig att hennes våldsamma man "går igen" och är ute efter hämnd!

Filmen är lite svårbedömd, en blandning av löjlig och läskig. Den får följande betyg (1-10): 5



Måste bara visa bilden på den fantastiska fruktsalladen vi gjorde.


Färsk ananas, blodapelsin, banan, päron, sharon, passionsfrukt och kiwi.

Film - Tropa de Elite

Tropa de Elite handlar om två nya poliser som kastas in i det våldsamma drogkriget i Rio. De två männen som varit bästa vänner sedan barndomen tvingas nu välja mellan korruption eller ideal.

Denna filmen har fått mycket bra betyg sen tidigare och den var bra men hade en del sega inslag. Ingen film för alla direkt, men den får följande betyg av Thomas (1-10): 6



Tacogratäng

Idag lagades det tacogratäng, för att piffa upp tisdagen lite.
En STOR favorit hos oss!


200 g philadelphiaost

500 g köttfärs

1 påse tacomix

1 gul lök

riven ost


Tillbehör:

nachochips

gucamole (avocado, lite gräddfil, salt, peppar, citron, vitlök)

grönsaker

tacosås


Bred philadelphian i botten på en ugnsform. Stek köttfärsen och blanda i kryddmixen. Låt puttra en stund och häll det sedan i formen.

Stek lök och lägg överst i formen. toppa med lite riven ost och ställ in i ugnen ca 15 min 225C.

Rör ihop guacamolen och hacka grönsakerna fint. Tacoröran och grönsakerna äts sedan med nachochipsen som "sked". (Matplatsen


Renskav

Idag var det renskav på menyn. Resultatet blev lyckat :) Har ni något annat gott recept på renskav?


1 pkt viltskav alt. renskav
1-2 charlottenlökar
1-2 vitlöksklyftor
1 burk Creme Fraiche
1-2 tsk Dijonsenap
2 hg Champinjoner
1 dl Matlagningsgrädde
1 dl vatten
1/2 buljongtärning


Hetta upp smör och rapsolja i en panna. Fräs ihop den finhackade löken och skivad svamp tills allt är mjukt och blankt.
Mal över peppar. Lägg över den strimlade skaven i pannan och låt fräsa en stund.
Häll sedan över Creme Fraichen, smulad tärning, vatten, senapen och grädden.
Låt sedan koka ihop ca 10 min. Salta och peppra ytterligare om det behövs.


Vi serverade med pressad potatis.


Ananaspaj

Här får ni receptet på en ooootroligt god paj. Knäckig och alldeles, alldeles underbar :P Serveras ljummen med vaniljglass!


150 gram smör

1½ dl strösocker

2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

ca 350 gram krossad ananas på burk

Smält smöret och blanda i alla ingredienserna. Lägg i ananasen i en pajform och försök fördela smeten någorlunda jämt över. Grädda i ugnen 200 grader i 20-30 minuter. (Matplatsen)


Kotlett med pommes

Det har inte blivit någon uppdatering i helgen eftersom vi inte varit hemma. Nu ikväll stekte vi fläskkotlett som serverades med pommes och pepparsås. Lättlagat men framförallt gott!



Knorr White Soup

Ikväll blev det ingen matlagning, vi är lite slitna och längtar till helgen. Testade en ny soppa från Knorr, Sparris & blomkålsoppa med jordärtskocka och muskotnöt. Den var helt ok men inget superspännande direkt.. däremot var smörgåsarna riktigt goda ;-) ..salami & brie är mums.



 


Madelenes Pasta

För några veckor sedan åt vi middag hemma hos en kompis och pastan var så smarrig att vi var tvugna att testa den själva idag!



4 pers
3 kycklingfileér
2 vitlöksklyftor
1 gul lök alt 2 scharlottenlökar
1 röd lök
2 bitar färsk ingefära (1 bit skall vara lika stor som en vitlöksklyfta)
1 burk créme fraiche
1 pkt matlagningsgrädde
10-15 körsbärstomater

Skär kyckligen i bitar och stek i smör. Salta och peppra. 
Lägg över den färdigstekta kycklingen i en tillfällig skål.
Hacka löken och fräs i stekpannan. Använd vitlökspressen för att pressa ner vitlök och ingefära.
Lägg tillbaka kycklingen, häll i matlagningsgrädde, créme fraiche och låt puttra.
Skär körsbärstomaterna i 4 delar och låt dem puttra med 3-4 minuter. Klart!
Servera med tagliatelle eller spagetti.

Köttfärspaj

Idag var vi sugna på paj så vi gjorde en med köttfärs och paprika.. Receptet kommer från Matplatsen, vi gjorde några småändringar bara och den smakade jättegott!



Pajdeg:

3 dl vetemjöl

125 g smör

3 msk vatten


Fyllning:

500 g köttfärs

100 g bacon

1 st gul lök

3 st paprikor (vi tog en av varje färg)

1-2 tsk salt

2 tsk oregano

2 tsk basilika

2 msk vinäger (gärna rödvins)

1 dl vatten
1 1/2 dl creme fraiche


Äggstanning:

2 dl mjölk

2-3 ägg


Gör degen till pajbotten, tryck ut den i en form och förgrädda 10min i 225C. Stek baconen klippta i småbitar tillsammans med färsen. Hacka löken och paprikan i små bitar och låt fräsa med. Tillsätt salt, oregano, basilika, vinäger och vatten. Sjud försiktigt ca 5 min. Tillsätt cremefraichen. Häll köttfärsröran i pajskalet och toppa med äggstanning. Grädda pajen i nedre delen av ugnen 225 C ca 25 min.


Semlor

Igår blev det semlor till Guldbaggegalan hemma hos föräldrarna, ute i skogen!
Vi tycker att det är insidan som räknas så familjens recept på mandelmassa är hemligheten bakom den perfekta semlan..



Mandelmassa
4-5 semlor:
100 g sötmandel
1,5 msk socker
1/2-1dl vispad grädde
Innehåll från bullarna

Vi brukar köpa "Goda Semlebullar" från Pågen och har man tid att baka egna så finns det ett bra recept här.

Skär av ett litet lock på varje bulle.
Gröp ur en del av innehållet och smula det med en gaffel i en skål.
Finhacka/mal sötmandeln i en matberedare, eller för hand och häll i det i skålen med "smulor". Tillsätt sockret och rör om.
Vispa 3 dl grädde till semlorna, ta sen 1/2-1 dl utav den och lägg i skålen med mandel.
Blanda ihop allt och fyll sen bullarna med massan.
Klicka på grädden, lägg på locken och pudra över lite florsocker. Supergott!



Film - Wanted

Filmen Wanted handlar om en hypokondrisk 25-årig revisor som lever ett händelsefattigt och trist liv. När hans far mördas upptäcker han dock att han bär på otroliga krafter och när han rekryteras till Broderskapet (ett hemligt samfund med lönnmördare) börjar han utveckla sina övermänskliga superkrafter..

Cool action som va en blandning av Matrix (när det gäller rörelser och sånt) och Mission Impossible filmerna (när det gäller lite väl overkliga och överdrivna actionscener). Helt ok film trots att den var lite osammanhängande ibland. Den får följande betyg (1-10): 6


Film - Pineapple Express

Pineapple Express... En knarkande looser blir vittne till ett mord som begås av en polisman och en knarkboss och tvingas till en galen flykt tillsammans med sin langare.

Detta var en riktig B-film som blev helt hysterisk emellanåt. Den hade fått höga betyg så vi tänkte ge den en chans fastän vi inte var särskilt imponerade av trailern. Tänkte stänga av flera gånger, men såg klart... den hade faktiskt några ljusglimtar och på slutet blev den nästan lite underhållande. 
Den får följande betyg (1-10): 4  


Pannkakor

Vi lagar sällan pannkakor hemma hos oss, så när det väl blir av njuter vi jättemycket...
Till söndagslunchen tog vi det vanliga pannkaksreceptet och tillsatte lite vaniljsocker. Serverade med sylt, vispad grädde och pancake syrup från Missisippi Belle.. Sockerkick, javisst!



Film - Surveillance

Ikväll såg vi thrillern Surveillance som handlar om en jakt på två sinnesjuka seriemördare. Tre av de tilltänkta offren klarar sig med livet i behåll, men alla har helt olika versioner av det som hänt..

Bra story men filmen var lite luddig ibland. Vi kom överens om att den får följande betyg (1-10): 5


Fläskfilé Oriental

Denna härliga lördag lagade vi Fläskfilé Oriental till middag. Receptet kommer från vår favorit matblogg www.matplatsen.org.
Resultatet blev väldigt lyckat, synd bara att det var ganska kaloririka ingredienser. (vi ska testa med lätt matlagningsgrädde istället för vispgrädde nästa gång)


4-5 port:
1 stor fläskfilé
3 bananer
1 msk socker
smör att steka i

4 dl vispgrädde
1,5 msk curry
salt & peppar


Putsa filén och skär den i skivor. Stek i panna tills köttet fått fin färg på båda sidor. Salta & peppra och lägg sedan köttet i botten på en ugnsform. Skär bananerna i 4 skivor vardera och stek i smör. Häll på socker så de krameliseras och lägg sedan över dem i ugnsformen.

Vispa grädden och smaksätt med curry och lite salt & peppar. Bred gräddblandningen överst i formen och ställ in i ugnen 200 C ca 20 min. Vi serverade med ris och sallad.


El Maco är tillbaka...

McDonalds godaste hamburgare finns återigen i våra magar :-) Jo man tackar!
(perfekt bakislunch...)


Caliente & Ballbreaker

Igår var vi och åt på Caliente. Maten va riktigt bra, speciellt bläckfiskringarna :P Ni som gillar vitlök borde absolut testa denna restaurangen, om ni inte är oroliga för andedräkten efteråt ;)


Fläskfiléspett med marokanska kryddor
Tortilla med grillad kyckling, grönsaker, vitlöksgräddfil och guacamole
Klyftpotatis med aioli & vitlöksbröd
Vitlöksfräst scampi i olivolja och friterade bläckfiskringar med aioli
-------------------------------------------------------------------------------------------------


Mätta och belåtna drog vi oss vidare till Stadshagen och mötte upp några kompisar på Ballbreaker, det var dags för bowling och kall öl!
Ett trevligt ställe som har flera roliga aktiviteter. Nästa gång blir det nog femkamp där med olika simulatorer såsom golf, jakt och andra sporter...



Torsdag... Snart är det helg!

Idag blev det inte alls mycket hemmatid.. vi som hade planerat att lägga upp massa goda maträtter.
Camilla har precis flyttat och var i sin gamla lägenhet och plockade ihop massa saker,så jag passade på att åka till min mamma och äta.
Hämtade henne nyss i Solna, så nu ligger vi i soffan igen.. Vi slängde ihop en liten fruktsalld med keso. Köpte den nya keson som är smaksatt med äpple, päron och vanilj! Den fick toppbetyg av C, medans jag är klart mer för den naturella.

Sov så gott så återkommer vi imorgon.. Då blir det middag på tapasrestaurangen Caliente som Camilla rekommenderar varmt (ska bli spännande :P).


Nachotallrik

Efter denna härliga ledighet full med julmat och annat gott har vi nu kommit till sista dagen... imorgon är det back to work!
Vi var sugna på tacos så det blev grymma nachotallrikar till middag. Fick tips om att bred på lite philadephiaost på nachochipsen, vilket blev förvånansvärt gott!
Nachochips, philadephia och riven ost - in i micron. På med köttfärs, tacosås, grönsaker och guacamole... MUMS.




Film - Solstice

Första filmen ut blev Solstice. Den handlar om den unga tjejen Megan som åker till familjens sommarhus med några vänner för att fira sommarsolståndet. Det har bara gått några månader sedan Megans tvillingsyster begick självmord och när skräckvisioner nu börjar störa friden börjar Megan ana att systerns död ikanske inte var självförvållad..

Den var spännade och lagom läskig, vi kom överens om att den får följande betyg (1-10): 7


Räkmacka

Vi kommer lägga upp en hel del maträtter här framöver som vi lagar. Ikväll orkade vi dock inte med mer än en gammal hederlig räkmacka :P 


Soffpotatisar....

Det är bara att erkänna - Vi är så kallade soffpotatisar!
Vi trivs med våra hemmakvällar,  älskar att laga nya spännande maträtter och ser väldigt mycket filmer.

All kunskap och information (flippar och floppar) som vi suger åt oss tänkte vi nu delge Er, så Ni kan få det lika bra, eller slipper göra samma misstag som vi ;-)

Så... varmt välkommen hem till kvällarna hos oss!



Bloggtoppen.se Matbloggstoppen
RSS 2.0