Semester i Göteborg

Nu har vi lämnat huvudstaden en stund för att njuta av semestern neråt i landet.
Vi har haft några riktigt sköna dagar i Göteborg och vädergudarna har verkligen varit på vår sida. Vi har strosat runt, shoppat och ätit gott i solen.


Besökte restaurangen La Sombrita häromdagen, ett tapas-ställe som vi fått tips om. Men vi måste tyvärr säga att maten inte riktigt höll måttet, det var långt ifrån lika gott som favvostället Caliente.

Fikat på Condeco var däremot verkligen super!
Synd att caféet bara finns på olika ställen i Göteborg... än så länge?! ;)

           

Bonusbild En otroligt söt ekorre satt och åt en glasstrut i Slottsskogen, Tip Top för att vara exakt :D


Fläsknoisette med senap och dragonsås

Igår blev det denna härliga rätt till middag, rekomenderas varmt :) Nu ska vi ut och trolla fram solen!


tagliatelle till 4 pers

400 g fläskfilé eller benfri kotlett, i skivor, tunt utbankade

1 msk smör

2 ½  dl Milda Mat Extra 4 %

2 dl lätt crème fraiche

1 hönsbuljongtärning

1 ½ msk senap

1 ½ tsk torkad dragon

salt och grovmalen svartpeppar


Platta ut köttskivorna med sidan på kniven eller med en köttklubba. Stek fläsknoistetterna i smöret. Lyft upp dem ur pannan och tillsätt grädde, cremefraiche, buljong, senap, dragon, salt och peppar. Koka upp och låt koka 2-3 minuter. Lägg ner noisetterna i såsen och låt småputtra i 10 minuter. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Servera med kokta grönsaker eller en god sallad.
Recept Hallon & Blåbär.


Film - The Wrestler

Filmen handlar om Randy "The Ram" Robinson som var en stor wrestlare på 80-talet. Numera går han matcher i små oberoende förbund, samtidigt som han försöker samla ihop sitt trasiga liv..

Då The Wrestler fått mycket höga betyg så hade vi såklart endel förväntningar. Och visst kan den vara sevärd, men ingen superfilm som många har skrivit.
Det var en djup film, med en något mörk story.. men vi satt båda och tittade på varandra när ridån hade gått ner och grimaserade, den va lite märklig. betyg: 3-


Grillad Ananas

Det finns ju inget bättre än den svenska sommaren när den väl är bra!
Vi hade en jättebra dag på stranden i fredags och det blev en grym sommarfest på Värmdö igår.
Idag har vi inte gjort många knop... men det blev en goood grillad biff till middag.
Till efterrätt grillade vi ananas och serverade med glass, FANTASTISKT gott. :D



4 pers
1 st färsk ananas
vaniljglass
pancake syrup

Skär bort sidorna på ananasen och skär i 1 ½ cm tunna skivor.
Skär ut rotdelen och grilla 2 minuter på varje sida på medelvärme.
Servera med vanliljglass och ringla över pancake syrup.


Daim - Cool Breeze

Vi testade den nya daimen igår och den gjorde verkligen rätt för sitt namn.
Den har en frisk smak av apelsin och citron och var ganska god....
MEN.. ingenting slår orginalet, så är det bara.


Pasta Carbonara

Äntligen börjar dagarna bli varma och härliga igen, lagom till semestern! :)
Här är ett gott och snabbt vardagsrecept på Pasta Carbonara, en stor favorit.


3-4 pers
250 g spagetti
1 paket bacon
1 st gul lök
2 st klyftor vitlök
2 dl grädde (vi använde Milda Extra Mat 4%)
50 g färskriven parmesan
grovmalen svartpeppar
1 st ägg

Strimla bacon och finhacka löken. Riv parmesan och koka spagettin.
Under tiden pastan kokar, fräs lök och pressad vitlök glansig och mjuk (EJ brynas) i en panna. Häll upp i skål.
Knaperstek därefter bacon i pannan, och låt rinna av på hushållspapper.
Diska ur pannan och häll i grädden, värm försiktigt.
Blanda i bacon och lökblandningen. Peppra.
Häll av pastan och vänd ned den i grädden.
Tillsätt den rivna parmesanen och ägget.
Se till att allt blir genomvarmt men försök undvika att ägget stelnar.
Mal över svartpeppar och servera direkt ur pannan med mer riven parmesan.

Film - X-Men Origins: Wolverine

Filmen utspelar sig innan händelserna i X-Men och berättar historien om Wolverines våldsamma förflutna...

Filmen ger lite inblick i Wolverines historia så den tilltalar nog mest folk som sett (och gillar) de andra X-Men. Den leverarar en hel del grymma effekter och coola fighting scener som lyckas underhålla oss. Betyg (1-10) 7


Saltbakad Potatis

Här kommer receptet på de saltbakade potatisarna som vi hade till Champinjonfilén igår. Det blev riktigt gott och kommer absolut att lagas igen!


4 portioner

1 kg färsk potatis
2 msk olivolja
2-3 msk havssalt
rosmarin (färsk eller torkad)

Ugnstemperatur 225 grader.

Borsta och tvätta potatisarna noga. Klappa dem torra med hushållspapper.
Vänd potatisarna i oljan i en bunke.
Strö över saltet och skaka potatisarna så att de täcks med salt.
Lägg dem i en liten ugnssäker form och strö över rosmarin.
Baka potatisarna i mitten av ugnen i 20-30 minuter. De ska vara helt mjuka.


Champinjonfilé

Äntligen fredag! Vi ska bara slappa och ta det lugnt, äta lite godis och se en film!
Till middag blev det denna GODA fläskfilé med en sås som smakade gudomligt.


4 pers
600 g fläskfilé
200 g färska champinjoner
smör
1/2 - 1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl crème fraiche gourmet bearnaise
2 dl mini fraiche
(dragon)

Sätt ugnen på 225°. Skär köttet i skivor och svampen i klyftor. Fräs svampen i smör. Rör ner crème fraiche, smaka av med salt, peppar och dragon och häll såsen i en ugnssäker form. Bryn köttet i smör, salta och peppra. Lägg ner det i såsen. Tillaga mitt i ugnen 10 - 15 min.

Chorizosallad

Idag gjorde vi en fräsch sallad med chorizo till middag.
Den fick en bra smak av den goda korven och det blev en bra kombination med olivoljan, citronsaften och alla goda grönsaker.


4 pers
4 portioner pastasnäckor (fullkorn)
3 st chorizokorvar
1 st röd paprika
½ st gurka
1 burk minimajs
1 st avokado
cocktailtomater
1 msk olivolja
3 msk saft från pressad citron
salt och nymalen peppar

Koka pastan enligt anvisningarna. Skär chorizon i skivor och dela sedan även på mitten. Stek chorizon i en stekpanna.
Skär paprika, gurka, minimajs, avokado och tomater i mindre bitar.
Skölj pastan snabbt i kallt vatten och häll tillbaka i kastrullen.
Häll i olivolja, citron och rör om.
Vänd ner all sallad, pasta och chorizo i en stor skål. Smaka av med salt och peppar. Klart på en kvart!

Sommartårta

I helgen var det födelsedagsfirande på landet och vi gjorde iordning en enkel och härlig marängtårta med jordgubbar.
Vi hade även fixat den berömda Pecannötpajen och mamma gjorde en jättegod rabarber och jordgubbspaj. Mycket godsaker blev det....


1 paket marängbottnar
500 g jordgubbar
3 dl vispad grädde

Skär hälften av jordgubbarna i småbitar och blanda ihop med hälften av grädden.
Lägg en marängbotten på ett fat.
Bred ut jordgubbsblandningen och lägg sedan på den andra marängen.
Bred ut resten av grädden, skär de sista jordgubbarna i skivor och lägg ut på tårtan. Servera direkt!


Film - Lars And The Real Girl

Lars är en ovanlig kille som startar ett förhållande med en docka som han hittar och köper på internet. Hans vänner och familj tycker att han är galen men hela staden börjar anpassa sig efter Lars, som tror att dockan är en riktig människa...

Filmen utvecklar sig till en känslosam historia som är både rörande och rolig! Ryan Gosling som spelar Lars gör rollen väldigt bra och trots att den är lite märklig så får den betyg (1-10) 7.


Kycklingsallad

Vi tippar på att värmen slog rekord idag, denna härliga torsdag!
Vi hann med lite sol och bad.... och en heeel del vatten.
Någon varm mat var vi absolut inte sugna på, så det blev en fräsch sallad med lite grillad kyckling, sallad, fullkornspasta, majs, gurka, tomat, oliver, avokado och fetaost.



Bättre än såhär blir det inte!!


Bloggtoppen.se Matbloggstoppen
RSS 2.0