Havrebollar VS Havrebollar

Vad gör man om man är sjukt sugna på havrebollar men är oense om vilket recept som verkar godast? -Jo, man testar båda två. :D
Vi stod brevid varandra i köket igår och bakade varsin sats och vi måste nog säga att det nedersta receptet var mest lyckat!
Egentligen var det inte någon större skillnad på smaken men Camillas Havrebollar var enklare att göra, de var bättre i konsistensen och fluffigare.
Och det bästa av allt - de smakar precis som dem man köper! Vi är supernöjda.


Thomas Havrebollar
6 dl havregryn
2 dl socker
½ dl kokos
½ msk vaniljsocker
4 msk O'boy pulver
150 g rumsvarmt margarin
½ dl kaffe (varmt)
½ dl mjölk

(kokos att rulla i)

Blanda alla torra ingredienser med margarinet. Lägg till kaffe och mjölk.
Vispa sedan med elvisp tills havregrynen är smulade. Det ska vara en ganska kladdig smet. Låt det stå 10 minuter i kylen. Rulla sedan till bollar (storlek efter tycke och smak). Rulla bollarna sedan i kokos. Ställ bollarna kallt. De går bra att frysa.

~ ~ ~



Camillas Havrebollar
250 g rumsvarmt smör

2 1/2 dl socker

7 1/2 dl havregryn

1 msk vaniljsocker

1 msk kakao

1/2 dl kallt kaffe
(kokos att rulla i)


Börja med att vispa ihop socker och margarin med en elvisp.
Det skall bli
poröstet vilket kan ta ca 5-6 minuter.

Häll ner vaniljsocker, kakao och kaffet och vispa ytterligare 3-4 minuter.
Vänd till sist ner havregrynen.

Forma smeten till ganska stora fyrkanter och vänd dem i kokos.
Ställ in dem i frysen ett tag så att de får stelna lite.


Kommentarer
Postat av: Annelie



Hmm..snart får jag nog sluta att kika på er sida.

Eftersom så fort jag får papprena från Viktväktarna så drar jag igång med det "projektet".



Kan ju börja att kika på er sida igen då när det värsta sötsuget lagt sig.. fniss



Ha nu en helt underbar vecka.. // Kram Annelie

2009-05-25 @ 08:50:39
URL: http://minegen65.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Bloggtoppen.se Matbloggstoppen
RSS 2.0