Grillad kyckling med stekt majs och sallad

Det är såå härligt att grilla!
Idag blev det kycklingfileér kryddade med Dracula Spicemix från Aromboden.
Till det gjorde vi en stor grönsallad med oliver och fetaost... och så stekte vi majs! Det blir faktiskt helt sjukt gott och går jättesnabbt.
   Man värmer upp en stekpanna och smälter ner en klick smör. Häller i en burk majs och strör över salt. Stek en stund på hög värme tills majsen börjar få lite, lite gyllene färg. Servera direkt.


Film - Snabba Cash

JW lever dubbelliv som stekare på Stureplan och fattig student på Handels.
För att finansiera sitt jet-setliv kör han svarttaxi och gör olika småjobb.
Allt förändras den dag han blir erbjuden 20 000 för hämta upp en kille vid namn Jorge. Jorge är på flykt från både polisen och ett kriminellt gäng.

Man kan lugnt säga att vi hade höga förväntningar om den här filmen som alla pratat så mycket om men den höll tyvärr inte måttet. Joel Kinnaman är grym och boken var säkert jättebra!! Filmen var dock lite osammanhängande och flängig. Tycker den tappade själva historien om JW.
Betyg (1-5) 3- 



After Eight Päron

Mmm!! After Eight Päron var en het efterrätt på 70-talet.
Vi brukar göra den ibland när vi vi är sugna på nåt sött - snabbt.
Det tar max 10 minuter från att man börjar fixa efterrätten tills den är klar i ugnen! 




4 personer
8 päronhalvor (konserverade)
8 st bitar after eight

Lägg päronen med den platta sidan neråt i en ugnsäker form.
Balansera en after eight bit på varje päronhalva.
In i ugnen 5-7 minuter på 225 grader, chokladen skall bara smälta.
Servera med vispad grädde eller vaniljglass.


Nu bär det av till Gdansk! :D


Sallad med parmaskinka och kyckling

Vilken hetta! Härliga värme! Vi tänker minsann inte klaga... Det var nyss lika varmt inne som ute men vi tänker inte klaga ;) Sommaren är för kort för det.
Orkade inte laga så mycket mat i helgen så det blev en fräsch sallad som vanligt.



Parmaskinka, grillad kyckling, cantaloupemelon (godaste melonen!)
fetaost, oliver och sallad. Mums!



Missen sover numera endast inuti buskar...


Avokado-Tsatsiki

Vad får man om man blandar guacamole med tsatsiki?
Och vad ska man kalla det?
Vi har ingen aning... men GOTT var det!!
Var sugna på både guacamole och tsatsiki och fick en idé att blanda ihop det.. :D


2 dl matyoghurt
1 mogen avokado
1/3 gurka
1 pressad vitlöksklyfta
salt och vitpeppar

Dela, kärna ur och skala avokadon.
Mosa avokadon med en gaffen och lägg över i en skål. Blanda i matyoghurt.
Riv gurkan på grövsta sidan av rivjärnet. Kläm ur saften ur gurkan med handen och lägg i skålen. 
Pressa i vitlök och smaka av med salt och peppar.


Bloggtoppen.se Matbloggstoppen
RSS 2.0