Saffranspannkaka

Vi köpte med oss lite Salmbärssylt från Gotland och det skall ätas till en saffranspannkaka!
Det här receptet fick vi av en "granne" på Gotland.
Saffran är alltid gott och det här var en trevlig mumsbit igår på söndagseftermiddagen :)



1 st rulle risgrynsgröt (om man inte vill koka egen)
½ dl mjölk
1 msk socker
1 paket saffran
2 ägg
1 dl mandelspån
(1 dl russin)


Lägg gröten i en skål. Blanda i mjölk, socker och saffran.
Rör ner äggen - ett i taget.
Hacka mandeln och vänd ner. Gärna lite russin också men det är valfritt.
Grädda i smord form i 40 minuter på 200 grader.
Servera med Salmbärssylt och grädde.


Smörgåstårta

Tjohoo! *vinkar*
Vi har inte gett upp bloggen... vi har inte heller flytt långt ut i skogen där det inte finns något internet. ;)
Vi har bara haft lite semester! ..och efter det har vi jobbat som galningar.
Det har helt enkelt inte blivit särskilt spännande matlagning på sistone men nu är vi "back on track".

Igår var vi på kräftskiva och eftersom det inte är alla som gillar kräftor så bakade vi denna smarriga smörgåstårta och hade med oss.



32 st skivor formfranska (8 skivor per lager)

1 sats grundröra:
3 dl grädde (lätt vispad)
1 dl lättmajonäs
1 burk lätt cremé fraiche
salta och peppra


1:a lagret :

200 g rökt skinka (finhackad)
300 g mimosasallad (mosa frukterna)

2:a lagret:
200 g mild mjukost
3 st kokta, hackade ägg

3:e lagret:
100 g leverpastej (bredbar)
2 dl grundröra
1 msk bostongurka
salta och peppra

Vispa grädden till grundröran och blanda i majonäs och cremé fraiche, salta och peppra.
Ta fram tre stycken skålar och blanda de tre rörorna för sig. En sort  till varje lager!

Kantskär brödet och lägg ut 8 st skivor (botten av tårtan) på en bricka eller annat passande underlag.
Börja med att bre ut det 1:a lagret. Lägg på 8 st skivor bröd och fortsätt med lager nr.2. På med brödskivor, bred ut lager nr.3 och tillsist bröd uppepå.
Avsluta med att täcka tårtan runtom med grundröran.

Garnera efter smak.
Vi hade krossade ostbågar runt om hela tårtan, blir supergott med den salta ostsmaken. Lovar!
Salladsblad runt kanterna, 2 st hackade ägg i mitten. Lite skinka, coctailtomater och gurka. Räkor hade såklart varit gott också men vi hade glömt att köpa det.



Bloggtoppen.se Matbloggstoppen
RSS 2.0