Påskafton
Det blev en trevlig middag på Påskafton hemma hos andra familjen. =D
Först åt vi massa sill, ägg och sånt. Sen blev det karré med Hasselbackspotatis och sås. Kvällen avslutades med den gooooda Kolatårtan som vi bakade.
Receptet kommer inom kort.

4 pers
Först åt vi massa sill, ägg och sånt. Sen blev det karré med Hasselbackspotatis och sås. Kvällen avslutades med den gooooda Kolatårtan som vi bakade.
Receptet kommer inom kort.

4 pers
Hasselbackspotatis
10-12 jämnstora potatisar
3-4 msk smör- och rapsolja
salt
ströbröd
Skala potatisen och skär av en bottenplatta så att den står stadigt.
Skär potatisen i tunna skivor men inte helt igenom. Ta hjälp av en träslev eller kanten på en skärbräda.
Ställ potatisen i en ugnssäker form med skivorna uppåt.
Pensla med smör- och rapsolja och ställ in i ugnen 225°C 45-55 minuter.
Fortsätt pensla med jämna mellanrum, strö på lite ströbröd mot slutet. Potatisen ska vara mjuk inuti och ha fin färg.
Kommentarer
Postat av: Soha
Ser gott ut :)
Trackback