Påskafton
Det blev en trevlig middag på Påskafton hemma hos andra familjen. =D
Först åt vi massa sill, ägg och sånt. Sen blev det karré med Hasselbackspotatis och sås. Kvällen avslutades med den gooooda Kolatårtan som vi bakade.
Receptet kommer inom kort.
Först åt vi massa sill, ägg och sånt. Sen blev det karré med Hasselbackspotatis och sås. Kvällen avslutades med den gooooda Kolatårtan som vi bakade.
Receptet kommer inom kort.
4 pers
Hasselbackspotatis
10-12 jämnstora potatisar
3-4 msk smör- och rapsolja
salt
ströbröd
Skala potatisen och skär av en bottenplatta så att den står stadigt.
Skär potatisen i tunna skivor men inte helt igenom. Ta hjälp av en träslev eller kanten på en skärbräda.
Ställ potatisen i en ugnssäker form med skivorna uppåt.
Pensla med smör- och rapsolja och ställ in i ugnen 225°C 45-55 minuter.
Fortsätt pensla med jämna mellanrum, strö på lite ströbröd mot slutet. Potatisen ska vara mjuk inuti och ha fin färg.
Kommentarer
Postat av: Soha
Ser gott ut :)
Trackback