Blueberry Cheesecake


300 g digestivekex
150 g osaltat smör
1 dl strösocker
1 dl maizena
2 tsk vaniljsocker
600 g Philadelphia
2.5 dl kesella 10%
3 st ägg
1 dl vispgrädde
200 g vit choklad (gärna med citron/limesmak)
1 1/2-2 dl frysta blåbär
Sätt ugnen på 200 grader, varmluft. Smält smöret.
Krossa kexen i mixer och rör i det smälta smöret.
Packa blandningen hårt en form med löstagbar botten. Grädda botten i 10 minuter och låt den svalna.
Blanda socker, maizena och vaniljsocker i en skål. Häll i kesella och philadelphia och vispa krämigt med en elvisp.
Höj temperaturen i ugnen till 200 grader. Tillsätt äggen och vispa väl. Häll i grädden lite i taget under vispning.
Smält chokladen i ett vattenbad och rör ner den i smeten.
Fyll smeten över kakbotten och strö över bären på toppen. Grädda kakan i 30 minuter. Man kan täcka den med aluminiumfolie när den fått gyllene färg för att den inte ska bli för bränd. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i 30 minuter.
Låt cheesecaken stå i kyl över natten eller 6-8 timmar för att den ska sätta sig och bli lättare att skiva upp i snygga bitar.
Men helvete..... varför var inte jag där och svulla :)
Den ser lite klumpig ut?! Min blev slääät å fin :)
Den ser ju underbart god ut. Skall testa, kan ju vara något till dotterns student!