Renskav

Idag var det renskav på menyn. Resultatet blev lyckat :) Har ni något annat gott recept på renskav?


1 pkt viltskav alt. renskav
1-2 charlottenlökar
1-2 vitlöksklyftor
1 burk Creme Fraiche
1-2 tsk Dijonsenap
2 hg Champinjoner
1 dl Matlagningsgrädde
1 dl vatten
1/2 buljongtärning


Hetta upp smör och rapsolja i en panna. Fräs ihop den finhackade löken och skivad svamp tills allt är mjukt och blankt.
Mal över peppar. Lägg över den strimlade skaven i pannan och låt fräsa en stund.
Häll sedan över Creme Fraichen, smulad tärning, vatten, senapen och grädden.
Låt sedan koka ihop ca 10 min. Salta och peppra ytterligare om det behövs.


Vi serverade med pressad potatis.


Kommentarer
Postat av: Macke

Det där såg smaskens ut! Får bli renskav nån gång denna veckan =)

2009-01-20 @ 12:58:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Bloggtoppen.se Matbloggstoppen
RSS 2.0