Hemmagjorda Pommes
Hos oss blev det en rejäl slappardag med tända ljus, glass och film i soffan.
Till rostbiffen gjorde vi egna pommes i den nya fritösen vi fått.
Bra avslutning på veckan!
För att få den rätta konsistensen förfriterar man potatisstängerna nästan helt mjuka. Sedan höjer man värmen och friterar snabbt en gång till så de blir knapriga.
Skala potatisarna och skär dem i tjocka stavar, cirka 1 ½ centimeter tjocka.
Skölj dem och torka dem med en handduk eller på hushållspapper.
Värm oljan till cirka 120 grader.
Lägg ner pommes fritesen och fritera i cirka 10 minuter tills de är nästan helt mjuka men ännu är bleka. Ta upp stavarna och låt dem droppa av i ett durkslag.
Värm oljan till cirka 180 grader.
Lägg ner pommes fritesen igen och fritera tills de får en gyllene färg. Ta upp dem och låt oljan rinna av. Salta och servera.
apapap... nu börjar de bli för mkt friterat..tänkt på beach 2010 ! lägg nu undan fritösen till grillfesterna i sommar :P
gud vad gott! :O :D
me waaaant this now ;)
hemmgjorda pommes har jag också testat en gång, det blir jättegott! era ser riktigt goda ut med :)
Ja det där var verkligen farligt gott!
Varför är allt onyttigt så himla smarrigt? Why....??! :D