Dumlemousse
Herregud vilken god nyårsdessert vi gjorde, herregud...
Ljuvlig dumlemousse med krossade nötter!!
4 port
1 påse dumlekolor
3 dl vispgrädde
Klipp dumlekolorna i bitar och lägg i en bunke. Värm grädden i en kastrull. När den börjar koka så häll den över dumlebitarna och rör tills allt har smält. In i kylen över natten.
Dagen efter tar ni fram smeten innan servering och vispar med elvisp till önskad konsistens,
Lägg upp i portionsglas och servera med krossade nötter eller hallon (eller både och).
~ ~ ~
Nötbräck:
4 msk strösocker
2 msk smör
en rejäl näve blandade nötter (tex mandel, hasselnötter och pekannötter)
Lägg socker, smör och nötter i en stekpanna på medelvärme. Rör försiktigt då och då. När sockret smält och börjar bli brunt så häll ut nötblandningen på bakpapper och låt svalna. Krossa det sedan grovt med kniv. Matplatsen
Jaa det lät verkligen som en supergod dessert. Perfekt för nyår!
Hej!
Sveriges största armbandsshop Bracy.se erbjuder dig att inleda ett samarbete genom din blogg.
Är du intresserad ??
Maila mig isåfall på [email protected] så skickar jag dig mer info.
Kram Sanna
Bracy.se
Låter jättegott :) Får ta och testa någon gång!
Hej!
God fortsättning på det nya året! Vilken härlig blogg du har, hittade den genom matbloggstoppen och jag kommer definitivt att titta in här fler gånger!
Om du har lust så kanske du kan titta in på min blogg där du kanske hittar något nytt recept? ;)
Du får också jätte gärna lämna en kommentar om vad du tycker om bloggen och gärna ge tips om vad jag kan göra bättre !
Ha det bäst!
Kram Daniella.
Så fantastiskt enkelt och gott!
Hej!
Den 20 januari kl 20.00 börjar ”Landet brunsås” i SVT2, ett program för dig som äter. Varför äter vi svenskar som vi gör? Programledarna Henrik Schyffert, Erik Haag och matskribenten Lotta Lundgren söker efter svaren i vår egen kulturhistoria, i omvärldens influenser och i trenderna som påverkar vad vi ställer fram på middagsbordet. Experter i programmet är Mats-Eric Nilsson och Richard Tellström.
Om du vill titta på programmet i förväg mejla [email protected] så skickar jag dig en länk där du kan titta. Vänliga hälsningar Magdalena
Det där receptet lånar jag av dig.. nu vet jag vad jag skall bjuda på när det är min tur att ha vår tjejkväll :) TACK!
Ser jättegott ut..men jag vet inte om jag ska påpeka det men har ni inte stavat fel till Välkommen i headern? Vällommen vad är det? ;)
Låter verkligen något som mina småprinsar kommer att gå igång på :-)