Rabarber- och jordgubbspaj
Igår blev det nationaldagsfirande i solen med en ljuvligt knäckig sommarpaj!
350 g rabarber
150 g jordgubbar
150 g smör
½ dl sirap
2 dl mjöl
2,5 dl havregryn
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 dl socker
Skär rabarber i småbitar, lägg dem i en ungsform och strö på lite socker.
(koka med fördel rabarbern ca 5 min innan den läggs i formen)
Skär jordgubbarna och fördela ut dem på rabarbern.
Smält smör och sirap i en kastrull och blanda ner resten av ingredienserna.
Bred geggan över rabarbern. Grädda i 25-35 min på 175 grader..
Njut med vaniljvisp eller glass.
350 g rabarber
150 g jordgubbar
150 g smör
½ dl sirap
2 dl mjöl
2,5 dl havregryn
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 dl socker
Skär rabarber i småbitar, lägg dem i en ungsform och strö på lite socker.
(koka med fördel rabarbern ca 5 min innan den läggs i formen)
Skär jordgubbarna och fördela ut dem på rabarbern.
Smält smör och sirap i en kastrull och blanda ner resten av ingredienserna.
Bred geggan över rabarbern. Grädda i 25-35 min på 175 grader..
Njut med vaniljvisp eller glass.
Lördagsmorgonen vid sjön ute hos föräldrarna.
Man blev lite sugen på ett dopp! :D
Kommentarer
Postat av: finalinafina ♥
ställ gärna en fråga i min frågestund på bloggen, svaren kommer upp om några dagar! ♥
Postat av: Aramia - Ung 2 barnsmor
Den ska jag prova ikväll :-)
Postat av: PHOTOS BY NATALIA.
Kikar in och önskar dig en toppen onsdag =)
Postat av: Mor-Mia
Vilken trevlig blogg ni har och pajen verkar inte fy skam den heller.. ;)
Postat av: Anna
Jättegod paj, har gjort den 2 ggr nu på kort tid :-)
Trackback