Daimpaj
Daim + paj kanske låter lite annorlunda men jisses vad gott det här var!
Det blir ju väldigt sött men efterrätter ska ju vara söta :)
Det blir ju väldigt sött men efterrätter ska ju vara söta :)
Följ gärna vår blogg med bloglovin!
Pajskal:
2 ½ dl vetemjöl
2 ½ dl vetemjöl
2 msk socker
100 g smör
1 äggula
Fyllning:
2 ägg
1 ½ dl farinsocker
1 dl sirap
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
100 g smält smör
1 dubbeldaim
Sätt ugnen på 150 grader. Hacka ihop mjöl, socker, smör och äggula och arbeta ihop till en deg. Tryck ut i en form, ca 24 cm i diameter, gärna en löstagbar kant. Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
Vispa under tiden ihop ägg, farinsocker, sirap, vaniljsocker och salt. Vispa i smöret och häll smeten i pajskalet. Grädda i nedre delen av ugnen i 40 minuter.
Hacka daimen och strö över den nygräddade pajen. Låt kallna.
Servera med en klick lättvispad grädde. Recept Hallon & Blåbär
Kommentarer
Postat av: Emanuel Nilhzon
Fy fan så gott :O
Postat av: tk
Ok! Har fått så mycket påskgodis på jobbet att jag inte kan se på någonting sött. Men den ser god ut. Klänningen köpte jag på Östermalm i Stockholm. Men du kanske menade brudklänningen? Tack för komplimanget i alla fall.
Postat av: Hollie
Låter super gott tycker jag :)
Postat av: Emma
Gud så gott det där såg ut:D måste provas!
Trackback