Kycklingwok Med Chili Och Cashewnötter
Gott och mycket fräscht!

1 st broccoli
1 st röd paprika
1 st gul lök
1 burk minimajs
1 st röd chilifrukt
1 st vitlöksklyfta
1,5 dl cashewnötter
3 st kycklingfiléer
1,5 msk olivolja
1 tsk sesamolja
½ pressad lime
salt
½ lime, i klyftor
250 gram fullkornsnudlar
(soya)
Skär broccolin i bitar och skölj noggrant. Skär paprikan o löken i klyftor.
Finhacka chilin och vitlöken.
Rosta cashewnötterna i en torr stekpanna.
Skär kycklingen i bitar och stek i olivolja tills den är nästan genomstekt.
Tillsätt grönsakerna, vitlök och chili.
Stek i ca 5 minuter till och kontrollera att kycklingen är genomstekt.
Tillsätt sesamolja, cashewnötter och krydda med salt. Pressa över en halv lime.
Servera med en limeklyfta, fullkornsnudlar och ev. lite soya.
Åh det såg riktigt gött ut. Detta ska jag verkligen testa någon dag :)
Gillar eran blogg. Den är klockren! Har man dålig fantasi en dag så kollar man här så kommer det nåt gött till middag :)
Sen filmer ser jag också mycket på men jag är inte alltid den som ser den först så det är alltid bra och höra vad andra tycker.
Tar du bilderna på maten själv? Det ser ju så sjukt gott ut allting! :)
Tack söta ni! Kul att det uppskattas. :)
Yes, vi tar bilderna själva. Vi tycker att det här är jätteroligt! Glad Påsk!
Jag stekte kycklingfilé-bitar och kryddade de med lite kycklingkrydda.
Stekte lite lök, hade i det, matgrädde och creme fraiche i grytan, kryddade med lite salt och peppar och sen hade jag ox/rödvins-fond i det, och åt med kroketter och fetaost till.
Underbart gott blir det med den ox/rödvinsfonden, den gör hela grejen =)
Ser väldigt gott ut :)