Inlindad kycklingfilé

Ikväll blev det baconinlindad kycklingfilé med ris, kokt broccoli och sås till middag.
Kycklingen blev jättegod men vi tyckte att såsen smakade lite för mycket vinäger..



Ingredienser (4 port)

4 st kycklingfiléer

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

2 tsk oregano

8 små skivor bacon alt parmaskinka

2 dl grädde

2 msk balsamvinäger

1 msk konc kycklingfond

2 pressade vitlöksklyftor

Sätt ugnen på 225°. Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano. Bryn den i smör i en stekpanna. Linda skivorna runt kycklingen och lägg i en ugnssäker form. Stek i mitten av ugnen ca 20 minuter, vänd gärna på kycklingen efter halva tiden.
Koka ihop grädde, vinäger, fond och vitlök. Strö över lite oregano, salt och peppar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Bloggtoppen.se Matbloggstoppen
RSS 2.0