Spaghetti Papalina

Otippat gott recept som vi hittade på recept.nu!
Det ser inte mycket ut för världen men det var sååå smarrigt.
Spaghetti med skinka, ärtor, parmesan och grädde. Klart på 20 minuter!


4 portioner
400 g spaghetti
200 g gröna ärtor (frysta)
75 g parmesan, finriven
500 g kokt skinka på bit
2 dl vispgrädde
25 g smör
1 krm svartpeppar
1 krm salt
1 dl vatten från pastakoket

Smält smöret i en stekpanna. Tärna skinkan i 1x3 cm stora bitar, lägg ner den i stekpannan och stek ca 2 minuter.
Lägg ner frysta gröna ärtor och rör runt, stek ytterligare 1 minut och häll sedan på vispgrädde. Låt det koka upp.
Krydda med nymalen svartpeppar och salt.
Låt såsen sjuda på medelvärme i ca 5 min.
Koka pastan enligt anvisningar på paketet, men häll av pastan ca 1,5 minut innan den är klar. Spara ca 1 dl pastavatten som du tillsätter i såsen för att låta stärkelsen ge såsen en fin krämighet. Vänd ner pastan och låt pastan tillagas klart i såsen, ca 1 minut. Tillsätt riven parmesan men spara lite till garnering.
Smaka av och salta vid behov.


Kommentarer
Postat av: JP

Tack för tipset gumman! Det var grymt gott.

2009-12-02 @ 09:41:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Bloggtoppen.se Matbloggstoppen
RSS 2.0