Paneng Nua
Thaiköttbullar i kokosmjölk och röd curry serverades idag med råris, blomkål och broccoli.
Förvånansvärt gott faktiskt! Krämig och god sås. Nästa gång kommer vi nog däremot att krydda köttbullarna lite, med salt och peppar iallafall..
4 portioner
500 g nötfärs
1 dl vetemjöl
3 msk matolja
1 burk (400 ml) Coconut milk
2 msk Thai Red Curry krydda
2 msk jordnötter, hackade (spara några till garnering)
1 msk socker
1 msk Fish sauce
Forma färsen till små runda bollar, 2,5 cm i diameter. Rulla bollarna i vetemjöl. Hetta upp olja i en stekpanna och stek köttbullarna gyllenbruna. Ta upp köttbullarna och lägg dem på hushållspapper. Häll i kokosmjölk, Red Curry, jordnötter, socker och Fish Sauce i stekpannan och låt koka upp. Lägg köttbullarna i såsen och låt sjuda i ca 5 minuter.
Garnera med lite jordnötter och servera tillsammans med ris eller äggnudlar.
Förvånansvärt gott faktiskt! Krämig och god sås. Nästa gång kommer vi nog däremot att krydda köttbullarna lite, med salt och peppar iallafall..
4 portioner
500 g nötfärs
1 dl vetemjöl
3 msk matolja
1 burk (400 ml) Coconut milk
2 msk Thai Red Curry krydda
2 msk jordnötter, hackade (spara några till garnering)
1 msk socker
1 msk Fish sauce
Forma färsen till små runda bollar, 2,5 cm i diameter. Rulla bollarna i vetemjöl. Hetta upp olja i en stekpanna och stek köttbullarna gyllenbruna. Ta upp köttbullarna och lägg dem på hushållspapper. Häll i kokosmjölk, Red Curry, jordnötter, socker och Fish Sauce i stekpannan och låt koka upp. Lägg köttbullarna i såsen och låt sjuda i ca 5 minuter.
Garnera med lite jordnötter och servera tillsammans med ris eller äggnudlar.
Kommentarer
Postat av: Sara
Vad gott det lät!
Postat av: Malin;) Makeup & Hair
mmmm.. Såg utrolig godt ut!
bookmarke bloggen din :)
Trackback