Ugnspannkaka
Idag lagade vi ugnspannkaka till middag, torsdagen till ära. Eller fläskpannkaka heter det väl egentligen när man har stekt rimmat bogfläsk i? Det blev en hörna fylld med blåbär också.. och lite vaniljsocker. Väldigt enkelt och gott!
4 ägg
6 dl mjölk
3 dl mjöl
1,5 tsk salt
ca 200 g fläsk eller bacon
smör
Sätt ugnen på 225 grader. Skär fläsket i små tärningar och stek fläsket i 2-3 minuter.
Smöra en långpanna (30 x 40 cm) och fördela fläsket på botten.
Vispa samman äggen med lite av mjölken, salt och allt mjöl.
Tillsätt resten av mjölken och häll pannkakssmeten över i långpannan.
Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Servera med lingonsylt.
4 ägg
6 dl mjölk
3 dl mjöl
1,5 tsk salt
ca 200 g fläsk eller bacon
smör
Sätt ugnen på 225 grader. Skär fläsket i små tärningar och stek fläsket i 2-3 minuter.
Smöra en långpanna (30 x 40 cm) och fördela fläsket på botten.
Vispa samman äggen med lite av mjölken, salt och allt mjöl.
Tillsätt resten av mjölken och häll pannkakssmeten över i långpannan.
Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Servera med lingonsylt.
Kommentarer
Postat av: Annelie
Mums va gött.. men vi har alltid bacon i istället för fläsk.
Men, visst äré en underbart gooo rätt..?? Å enkel att göra.. fniss
Ha en goer helg.. // Kram Annelie
Postat av: Emanuel Nilhzon
Det där är riktigt gott :D
Postat av: elin
fin blogg:)
Trackback