Kålpudding
Vi testade att laga kålpudding idag! Det gick snabbt att slänga ihop och skötte sig själv i ugnen... Trevlig husmanskost men det här receptet blev lite vattnigt. Det kanske finns något hemligt tips på hur man undviker det... (?)
750 g vitkål
1 msk ljus sirap
400 gram köttfärs
½ tsk salt
1 krm malen svartpeppar
1 krm kryddpeppar
1 tärning köttbuljong
3 dl vatten
Strimla vitkålen och bryn den lätt i smör. Rör ner sirapen. Låt kallna.
Blanda köttfärsen med salt och kryddor. Sätt ugnen på 175°. Blanda färs och kål.
Lägg blandningen i en ugnssäker form. Lös upp buljongen i vattnet.
Häll över buljongen. Stek kålpuddingen i ugnen 40-50 min.
Servera med kokt potatis och lingonsylt.
mumms såg gott ut, :) typiskt att man inte kan äta det
Fin Blogg
MUMS.. va gött med kålpudding.
Länge sedan vi åt det..
Pröva att ta lite mindre vatten nästa gång helt enkelt. :) 3 dl låter sjukt mycket till 400 g färs och 750 g vitkål.
kålpuddningen jag gör brukar bli riktigt god och inte ett dugg vattning. Men ser att våra recept skiljer sig lite..jag har ströbröd i min och det kanske bidrar
här finns receptet på min : :)http://thime.blogg.se/2010/november/kalpudding.html