Kålpudding

Vi testade att laga kålpudding idag! Det gick snabbt att slänga ihop och skötte sig själv i ugnen... Trevlig husmanskost men det här receptet blev lite vattnigt. Det kanske finns något hemligt tips på hur man undviker det... (?)



750 g vitkål 
1 msk ljus sirap 
400 gram köttfärs 
½ tsk salt 
1 krm malen svartpeppar 
1 krm kryddpeppar 
1 tärning köttbuljong 
3 dl vatten

Strimla vitkålen och bryn den lätt i smör. Rör ner sirapen. Låt kallna.
Blanda köttfärsen med salt och kryddor. Sätt ugnen på 175°. Blanda färs och kål.
Lägg blandningen i en ugnssäker form. Lös upp buljongen i vattnet.
Häll över buljongen. Stek kålpuddingen i ugnen 40-50 min.
Servera med kokt potatis och lingonsylt.


Kommentarer
Postat av: sandra

mumms såg gott ut, :) typiskt att man inte kan äta det

2010-05-26 @ 15:03:51
URL: http://bonappetite.devote.se
Postat av: Caroline

Fin Blogg

2010-05-26 @ 17:32:38
URL: http://carrojohan.blogg.se/
Postat av: Annelie



MUMS.. va gött med kålpudding.

Länge sedan vi åt det..

2010-05-27 @ 07:44:40
URL: http://minegen65.blogspot.com
Postat av: Sofia

Pröva att ta lite mindre vatten nästa gång helt enkelt. :) 3 dl låter sjukt mycket till 400 g färs och 750 g vitkål.

2010-08-22 @ 17:40:57
Postat av: Elin

kålpuddningen jag gör brukar bli riktigt god och inte ett dugg vattning. Men ser att våra recept skiljer sig lite..jag har ströbröd i min och det kanske bidrar

här finns receptet på min : :)http://thime.blogg.se/2010/november/kalpudding.html

2011-01-13 @ 11:23:18
URL: http://thime.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Bloggtoppen.se Matbloggstoppen
RSS 2.0