Kyckling med parmaskinka och balsamsås
Dagarna går fort som vanligt och snart får vi njuta av en välförtjänt sovmorgon igen. Nu har vi precis landat i soffan och försöker smälta dagens smakrika middag, gott som tusan var det...
Ser fram emot en helg full av promenader, shopping och grillat!
4port
4 kycklingfiléer, 500g
4 stora skivor parmaskinka
2 dl vispgrädde
2 msk balsamvinäger
1 msk konc kycklingfond
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk oregano
2 pressade vitlöksklyftor
Sätt ugnen på 225 grader. Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano. Bryn den i smör i en stekpanna. Linda skinkskivorna runt kycklingen och lägg i en ugnsäker form. Vispa ihop grädde, vinäger, fond och vitlök. Häll det i formen. Stek i mitten av ugnen ca 15 min. Strö ev över lite färsk oregano.
Rotsaker i ugn
8 potatisar
2 palsternackor
2 morötter
olja
flingsalt
Lägg ett ugnspapper i en plåt och ringla över olja. Skär potatisen i klyftor och lägg på dem. In i ugnen ca 1 timme, 225 C. Skär under tiden palsternackan och morötterna i klyftor och lägg i dem i plåten när det gått en kvart. Ringla över lite mer olja och rikligt med flingsalt. Sen ska alltihopa stå tills de fått fin färg.
Men vad lustigt! Här har vi haft precis samma. Himla gott och snabblagat. Jag tyckte såsen blev lite "tunn" i smaken och slängde i lite annat, lite vin, lite björnbärsmarmelad, scharlottenlök, köttbuljong. Blev också gott.
Trevlig helg!
Det där lät riktigt gott!
Heisan
Dette så deilig godt ut.
Ønsker deg og dine en fin dag videre:)
det där såg riktigt gott ut! Gissa vad jag tänker äta för middag ikväll? ;)