Chilibiffar i goood sås
4 port
Chilibiffar
500 g nötfärs
2-3 msk chilisås
2 pressade vitlöksklyftor
salt & svartpeppar
smör att steka i
Goood sås
2 burkar smaksatt Creme fraiche (Karljohan, timjan, citron)
1 dl vatten
1 köttbuljongtärning
salt
Rotsaker i ugn
8 potatisar
2 palsternackor
2 morötter
olja
1 pressad vitlöksklyfta
timjan
flingsalt
Börja med rotsakerna som ska in i ugnen. Lägg ett ugnspapper i en plåt och ringla över olja & vitlök. Skär potatisen i klyftor och lägg på dem. In i ugnen ca 1 timme, 225 C. Skär under tiden palsternackan och morötterna i klyftor och lägg i dem i plåten när det gått en kvart. Ringla över lite mer olja och rikligt med flingsalt och timjan. Sen ska alltihopa stå tills de fått fin färg.
Blanda färsen med chilisås, vitlök och salt & peppar. Forma 8 st biffar och stek dem i smöret. Lyft upp biffarna och rör ner cremefraiche, köttbuljongtärning & vatten i stekskyn. Smaka av med salt. Lägg i biffarna och låt dem puttra ett par minuter.
Det såg jättegott ut, vilken vacker bild !!