Varm smörgåstårta

Igår var det fest och vi fixade lite varm smörgåstårta till gästerna! Det var nästan ingen som hade hört talas om varm smörgåstårta innan men alla tyckte att det var supergott, väldigt kul!
Det blev lite över, så vi har just ätit det till lunch också, MUMS :-)



Vi gjorde en dubbel sats, så det blev en stor rund tårta...

4 port:
1 pkt Hönökaka (4 halvmånar)
en purjolök
2 pkt bacon
1 dl grädde
2 dl creme fraiche
tomater
riven ost


Klipp baconen i små bitar och fräs dem i stekpanna, tillsätt hackad lök och låt dem fräsa med.
Tillsätt grädde och creme fraiche och låt puttra en liten stund så att röran tjocknar. Smaka av med salt & peppar.

Lägg en brödskiva på en plåt med bakplåtspapper. Bred 1/3 av röran på varje skiva, det ska bli tre lager med röra på. Avsluta med det fjärde brödet som lock. Skiva tomaterna och lägg på, strö över med riven ost.

Värms i ugnen 200 C ca 10-15 min.


Kommentarer
Postat av: rudja

den var grymt god!

2009-02-01 @ 15:24:25
Postat av: Hanna

Åh! Vi brukade äta varm smörgåstårta när jag var yngre, galet gott!

2009-02-12 @ 08:31:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Bloggtoppen.se Matbloggstoppen
RSS 2.0