Semlor

Igår blev det semlor till Guldbaggegalan hemma hos föräldrarna, ute i skogen!
Vi tycker att det är insidan som räknas så familjens recept på mandelmassa är hemligheten bakom den perfekta semlan..



Mandelmassa
4-5 semlor:
100 g sötmandel
1,5 msk socker
1/2-1dl vispad grädde
Innehåll från bullarna

Vi brukar köpa "Goda Semlebullar" från Pågen och har man tid att baka egna så finns det ett bra recept här.

Skär av ett litet lock på varje bulle.
Gröp ur en del av innehållet och smula det med en gaffel i en skål.
Finhacka/mal sötmandeln i en matberedare, eller för hand och häll i det i skålen med "smulor". Tillsätt sockret och rör om.
Vispa 3 dl grädde till semlorna, ta sen 1/2-1 dl utav den och lägg i skålen med mandel.
Blanda ihop allt och fyll sen bullarna med massan.
Klicka på grädden, lägg på locken och pudra över lite florsocker. Supergott!



Kommentarer
Postat av: L

oh I löööv era semlor!

Tack för receptet :)

2009-01-16 @ 13:10:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Bloggtoppen.se Matbloggstoppen
RSS 2.0