Höstgryta
Det här är verkligen något vi borde göra oftare...
har ni några goda recept att dela med er av?
1 kg fransyska
6 st morötter
1 stor gul lök
1 frp finkrossad tomat med vitlökssmak (ICA)
ca 7 dl vatten (så att det täcker köttet)
4 st köttbuljongtärningar
(lite maizena-mjöl)
1 msk soya
2,5 dl grädde
1 st röd paprika
1 st grön paprika
½ burk syltlök
salt o peppar
Skär köttet i mindre bitar. Krydda med salt och peppar och bryn det i en stekpanna innan det läggs över i en rymlig gryta. Skär morötterna i skivor, inte alltför tunna och lägg i grytan.
Skiva löken, fräs lätt och lägg över i grytan.
Vispa ur stekpannan med 3 dl vatten och slå den över köttet.
Häll i ytterligare 4 vatten, krossade tomater och soya. Smula ner buljongtärningarna och pudra över lite mjöl.
Lägg på locket och låt allt småputtra i ca 2-2,5 timme tills köttet är mört.
När grytan nästan är klar läggs grovskuren paprika och syltlök i.
Runda av med grädde, soya och smaka av med salt och peppar.
Låt puttra ytterligare 15 min.
Servera med potatis eller ris. Nam nam!
Tjaaoo :)
Läget med dig? ;D
Ha en bra dag!
Kraamar :D:D
Suverän blogg ni har. Kommer att hämta inspiration från er sida när jag inte vet vad jag ska laga för mat. Kommenterade igår och är tvungen att göra det idag oxå, för ert sina blogg.
Det låter och ser jättegott ut! =)
mums ;-) när får man komma på middag? Kram på er
;)
Vilken trevlig blogg, hittade massor av matinspiration! Bokmärker genast! :)