Guldbakelser
Påskafton innehöll den traditionella lunchen med köttbullar & prinskorv, Janssons Frestelse, sill och potatis o.s.v. och till kvällen serverades fläskfilé med vitlöksfrästa champinjoner och en riktigt krämig potatisgratäng. Massa gott! Fixar receptet imorgon.
Till fikat bakade vi dessa härliga guldbakelser. Hjortron är ju så fantastiskt gott! Bakelserna hade dock kunnat va lite, lite sötare bara.
14 stycken
Pajdeg
100 g smör
3 dl vetemjöl
1 ½ msk vatten
Fyllning
100 g mandelmassa
75 g smör
1 dl vetemjöl
2 msk socker
½ tsk vaniljsocker
½ tsk bakpulver
Sås
2 ½ dl kesella vanilj
1 ägg
250 g hjortron (färska eller frysta)
florsocker och hjort hjortronsylt till garnering
vispgrädde till servering
Pajdeg: Skär smöret i tärningar och nyp ihop med mjölet. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Dela degen i 14 bitar och tryck ut i små aluminiumformar. Ställ formarna i kylen ca 30 minuter.
Fyllning: Riv mandelmassan grovt. Smält smöret i en kastrull. Rör ner mjöl, socker, vaniljsocker, bakpulver och mandelmassa. Fördela smeten jämnt i formarna.
Sätt ugnen på 175 grader.
Sås: Värm kesella och ägg i en kastrull och tillsätt hjortronen. Toppa formarna med detta.
Ställ formarna på en plåt och grädda mitt i ugnen ca 40 minuter. Låt dem svalna.
Garnera bakelserna med en liten klick hjortronsylt och sikta över lite florsocker. Servera med vispad grädde.
Till fikat bakade vi dessa härliga guldbakelser. Hjortron är ju så fantastiskt gott! Bakelserna hade dock kunnat va lite, lite sötare bara.
14 stycken
Pajdeg
100 g smör
3 dl vetemjöl
1 ½ msk vatten
Fyllning
100 g mandelmassa
75 g smör
1 dl vetemjöl
2 msk socker
½ tsk vaniljsocker
½ tsk bakpulver
Sås
2 ½ dl kesella vanilj
1 ägg
250 g hjortron (färska eller frysta)
florsocker och hjort hjortronsylt till garnering
vispgrädde till servering
Pajdeg: Skär smöret i tärningar och nyp ihop med mjölet. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Dela degen i 14 bitar och tryck ut i små aluminiumformar. Ställ formarna i kylen ca 30 minuter.
Fyllning: Riv mandelmassan grovt. Smält smöret i en kastrull. Rör ner mjöl, socker, vaniljsocker, bakpulver och mandelmassa. Fördela smeten jämnt i formarna.
Sätt ugnen på 175 grader.
Sås: Värm kesella och ägg i en kastrull och tillsätt hjortronen. Toppa formarna med detta.
Ställ formarna på en plåt och grädda mitt i ugnen ca 40 minuter. Låt dem svalna.
Garnera bakelserna med en liten klick hjortronsylt och sikta över lite florsocker. Servera med vispad grädde.
Kommentarer
Postat av: michaela
hejsan, fin blogg :)
allt bra med dig?
GLAD PÅSK!
Postat av: En tjock katt i en smal värld
Ser sjukt gott ut. :O
Postat av: En modells & statist liv
Hej vilken fin blogg du har. Men du har ju så intressant också :O Ska vi lägga till varandra på bloglovin? Skulle vara askul! :)
Postat av: Marie
Nam ;)
Postat av: Matilda
Gud vad gott det ser ut, nu blev jag ju hungrig!
Postat av: Ellen
fin blogg! :D
va gör du?
Postat av: Marrie
Fin blogg, ser gott ut! :D
Trackback