Pocherat ägg
UPPDATERING!
Sådär ja! Det nya försöket gick mycket bättre än gårdagens kladd.
Titta så fint! Vi är så stolta... gott var det också.
Vi äter kokta ägg till frukost varje dag annars så det är kul med lite variation.
________________________________________________________________
Gårdagens inlägg:
Att pochera ägg tar bara några minuter och skall tydligen vara riktigt enkelt att göra ha ha. :D
Vi hade aldrig gjort Ägg Benedict tidigare, som det så fint heter och vi fick oss ett rejält skratt ute i köket.
Googlade lite efteråt och insåg att utseendet antagligen berodde på att äggen inte var sprillans färska, för vitan bara flöt iväg åt alla olika håll...
Vi ska ge oss på det här imorgon igen. Då skall det gå bättre. Punkt!
vatten
ägg
1 msk ättika eller vitvinsvinäger
salt
Häll en skvätt vinäger i det sjudande vattnet.
Med en slev, bilda en slags virvelrörelse i vatten.
Knäck ägget i en kopp.
Häll ägget ner i det virvlande vattnet.
Sjud i 1-3 minuter beroende på hur fast gula du vill ha.
Salta samt peppra på ägget och servera genast.
Haha vad roligt! Hoppas det gick bättre idag då ;)
Vad jag har läst ska de vara SKITsvårt att få pocherade ägg rätt =)
ha ha ni är så roliga!