Smörgåstårta
Tjohoo! *vinkar*
Vi har inte gett upp bloggen... vi har inte heller flytt långt ut i skogen där det inte finns något internet. ;)
Vi har bara haft lite semester! ..och efter det har vi jobbat som galningar.
Det har helt enkelt inte blivit särskilt spännande matlagning på sistone men nu är vi "back on track".
Igår var vi på kräftskiva och eftersom det inte är alla som gillar kräftor så bakade vi denna smarriga smörgåstårta och hade med oss.
32 st skivor formfranska (8 skivor per lager)
1 sats grundröra:
3 dl grädde (lätt vispad)
1 dl lättmajonäs
1 burk lätt cremé fraiche
salta och peppra
1:a lagret :
200 g rökt skinka (finhackad)
300 g mimosasallad (mosa frukterna)
2:a lagret:
200 g mild mjukost
3 st kokta, hackade ägg
3:e lagret:
100 g leverpastej (bredbar)
2 dl grundröra
1 msk bostongurka
salta och peppra
Vispa grädden till grundröran och blanda i majonäs och cremé fraiche, salta och peppra.
Ta fram tre stycken skålar och blanda de tre rörorna för sig. En sort till varje lager!
Kantskär brödet och lägg ut 8 st skivor (botten av tårtan) på en bricka eller annat passande underlag.
Börja med att bre ut det 1:a lagret. Lägg på 8 st skivor bröd och fortsätt med lager nr.2. På med brödskivor, bred ut lager nr.3 och tillsist bröd uppepå.
Avsluta med att täcka tårtan runtom med grundröran.
Garnera efter smak.
Vi hade krossade ostbågar runt om hela tårtan, blir supergott med den salta ostsmaken. Lovar!
Salladsblad runt kanterna, 2 st hackade ägg i mitten. Lite skinka, coctailtomater och gurka. Räkor hade såklart varit gott också men vi hade glömt att köpa det.
Intressant blogg :)
kul att ha er tillbaka i bloggvärlden!:)
gud va gott!!
Every holiday I like cook this dish. All my family eat this cake with pleasure.